A fost descoperita prima poveste scrisa de Hans Christian Andersen

de / December 19th, 2012 / 306 vizualizari

Hans Christian AndersenLumanarea de seu (The Tallow Candle), recent descoperita de un istoric danez, este o poveste care se crede ca a fost scrisa de Hans Cristian Andersen, pe cand acesta era doar un scolar.

Povestea a fost publicata integral in ziarul Politiken, unde se precizeaza ca a fost gasita de istoricul danez Esben Brage in arhiva familiei Plum. La doua luni de la descoperire, expertii confirma ca povestirea ii apartine lui Andersen.

“Este o descoperire senzationala. Pe de-o parte pentru ca avem de-a face cu prima poveste scrisa de Andersen, iar pe de alta parte pentru ca dovedeste ca acesta era interesat de povesti inca din adolescenta, inca de dinainte sa se apuce serios de scris”, a declarat Ejnar Stig Askgaard de la muzeul orasului Odense pentru Politiken.

The Tallow Candle este povestea unei lumanarele care isi gaseste fericirea dupa ce o cutie de iasca vede bunatatea din ea si o aprinde, gasindu-si astfel locul (si rostul) in lume.

Povestirea, scrisa probabil undeva in perioada 1822 – 1826, in anii de scoala ai autorului, nu se ridica la nivelul povestilor mult mai elaborate pentru care este renumit Hans Christian Andersen, dintre care, cele mai cunoscute sunt: Mica Sirena, Fetita cu chibriturile si Hainele cele noi ale Imparatului. E drept, insa, ca si vremurile s-au schimbat si ca in ziua de azi, e mai greu sa fim induiosati de povestea unei lumanarele.

Sursa

# # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul urmator

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare