9 cărți SF și Fantasy pe care să le oferi cadou

de / December 18th, 2015 / 1,158 vizualizari

carti sfZilele acestea, pe unde te uiți, dai cu nasul de Star Wars. Și nu neapărat de film, cât de pături cu steluțe, păpuși cu steluțe și alte nebunii alături de care scrie Star Wars. Ultima reclamă cu Star Wars care mi-a atras atenția este cea la portocale. Se pare că totul este SeFe în jurul nostru.

Printre cărțile selectate pentru seria de articole 9 cărți pe care să le oferi cadou am trecut, desigur, și cărți SF și Fantasy. Pentru că nu este tocmai domeniul meu, am făcut săpături prin grupurile de cititori dar și pe siturile editurilor pentru a găsi cele mai noi și interesante titluri, cele pe care cititorii genului le recomandă. Dacă sunt titluri pe care le-am omis, cu scuzele de rigoare vă invit să le recomandați mai jos, în comentarii.

Iată cele nouă titluri SF și Fantasy care ar sta foarte bine sub brad:

regina-zapezilor1. Regina zăpezilor, de Joan D. Vinge

„Dacă vă plac romanele space opera, pline de mistere vechi de milenii, tehnologii fantastice și ticăloși irecuperabili, atunci, sigur vă veți îndrăgosti de Regina Zăpezilor de Joan D. Vinge.“
io9.com

După 150 de ani de domnie, timpul Reginei Zăpezilor se apropie de sfârșit. În curând, poarta galactică ce leagă planeta Tiamat de alte lumi se va închide și vremea Iernii se va termina odată cu venirea la putere a Verii. Dar nu este totul pierdut dacă planul lui Arianrhod, Regina Iernii cea coruptă și veșnic tânără, se va împlini. De cealaltă parte a lumii, Moon, unul dintre oamenii Verii, este prinsă în mrejele urzelilor Reginei și va trebui să lupte cu toate forţele pentru a împiedica un viitor sumbru.

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

al cincilea val2. Al cincilea val, de Rick Yancey

O invazie extraterestră distruge omenirea în patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val este cel mai periculos, pentru că de data asta puţinii pământeni rămaşi în viaţă nu ştiu nici măcar ce îi ameninţă, cu atât mai puţin cum să înfrunte pericolul. Cassie, o adolescentă curajoasă de 16 ani, are o singură dorinţă: să îşi salveze frăţiorul – iar pentru asta nu se dă în lături de la nimic. Inaintea atacului, Ben Parish era un băiat obişnuit, dintr-un liceu obişnuit. Acum este soldat şi se vede obligat să aleagă între a avea încredere şi a deznădăjdui, între a se supune şi a se răzvrăti, între a-şi face datoria şi a-şi salva prietenii, între viaţă şi moarte. Romanul lui Rick Yancey este diferit de orice carte sau film despre extratereştri la care vă puteţi gândi. Al Cincilea Val este cu mult mai înspăimântător. Poate pentru că pare atât de plauzibil. Mai aproape de noi decât am vrea să credem. Un roman fascinant, îndrăzneţ, o capodoperă a SF-ului modern.

Cumpără cartea de pe Okian.ro aici sau de pe Elefant.ro aici

calatoarea3. Călătoarea, de Diana Gabaldon

Anul 1945. Claire Randall, fostă soră medicală, se întoarce din război și pleacă cu soțul într-o a doua lună de miere. Dar o stâncă magică descoperită într-un loc misterios o transformă într-o călătoare în timp, care se trezește brusc într-o Scoție macinată de luptă, în Anul Domnului… 1743.

Azvârlită într-un alt secol de forțe pe care nu le înțelege, protagonista trebuie să înfrunte conspirații și primejdii care îi amenință viața… și îi pun la încercare inima. Destinul i-l scoate în cale pe tânărul războinic James Frazer și Claire trebuie să aleagă între fidelitate și dorință, între doi bărbați, între două vieți.

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

cavalerul celor sapte regate4. Cavalerul celor șapte regate, de George R.R. Martin

Cu o sută de ani înainte de Urzeala Tronurilor, doi eroi neobișnuiți bântuiau prin Westeros…

Înainte de Tyrion Lannister și Podrick Payne, au fost Dunk și Egg. Sir Duncan cel Înalt, un calaver novice, dar curajos își întrece rivalii cel puțin prin statură, dacă nu prin experiență. Alături de el se află varianta lui în miniatură, Egg, un băiat al cărui nume adevărat (ascuns de toți cei pe care-i întâlnesc) este Aegon Targaryen. Deși eroi mai neverosimili nu se găsesc în tot Westerosul, cei doi au în fața lor aventuri extraordinare, în mijlocul intrigilor regale, al răufăcătorilor și al celor înebuniți după putere.

Acțiunea din cele trei nuvele care alcătuiesc Cavalerul celor Șapte Regate, adunate pentru prima oară într-un singur volum, are loc cu un secol înainte de evenimentele din Urzeala tronurilor, în epoca în care dinastia Targaryenilor controlează Tronul de Fier. Încă mai trăiesc oameni care au văzut dragonii zburând deasupra orașelor distruse. Iar Westerosul e plin de comploturi regale, rivalități, dar și de eroi.

Cumpără cartea de pe Libris.ro aici sau de pe Elefant.ro aici

omul-pictat5. Omul pictat, de Peter V. Brett

Omenirea a ajuns prizoniera unor creaturi ivite din adâncurile pământului când apune soarele, care distrug tot ce le iese în cale până în zori. Atunci soarele le alungă în văgăunile din care au apărut.

Se întunecă și cei câțiva supraviețuitori se ascund în spatele unor simboluri magice, a căror putere se pierde în negura timpurilor. Anii trec, satele sunt din ce în ce mai departe unul de altul și demonii își continuă atacurile. Un mesager îl învață pe Arlen că frica e cel mai mare rău din lume. Leesha e distrusă din cauza unei minciuni. Destinul lui Rojer se schimbă pentru totdeauna grație unui drumeț care poposește în oraș. Dar toți trei visează la o lume în care oamenii nu se vor mai ascunde în spatele zidurilor și simbolurilor magice.

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

strazi-intunecate6. Străzi întunecate, de Gardner Dozois și George R.R. Martin

Cu Dahlia, femeia-vampir, facem cunoștință la un ospăț ținut în cinstea creaturilor nopții. Cu anumite farmece periculoase pătrundem în „locuri unde nimeni n-ar trebui să se aventureze“. Detectivul John Taylor, obișnuit cu fantomele, are de rezolvat cel mai straniu caz: o vrăjitoare și-a pierdut inima și o vrea înapoi. Iar un vânator de stafii descoperă că unele năluci sunt mai greu de vânat decât altele… În aceste Străzi Întunecate, enigmele, primejdiile și amenințările pândesc la fiecare pagină. George R.R. Martin și Gardner Dozois au realizat o antologie de citit pe nerăsuflate, care a cucerit milioane de cititori.

„Fie ca ești un fan al romanului polițist, al genului urban fantasy, al horrorului sau al SF-ului, ar trebui să găsești în aceste pagini câțiva dintre scriitorii tăi preferați… și alți scriitori de care n-ai auzit, dar care credem că-ți vor plăcea cel puțin la fel de mult. Vino, așadar, pe aceste străzi întunecate alături de noi și hai să vedem unde vom ajunge.“ – George R.R. Martin

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

amonit7. Amonit, de Nicola Griffith

Ori te schimbi, ori mori – pe planeta Jeep nu există alte opţiuni. Cu câteva secole înainte, un virus mortal a distrus colonia originală, omorând toți bărbații și transformând iremediabil puținele femei care au supraviețuit. Acum, după generații care au pierdut legătura cu restul umanității, o companie încearcă să exploateze Jeep, și forțele sale ajung să se lupte pe viață și pe moarte.  De teamă să nu răspândească virusul, compania își abandonează angajații, lăsându-i înfricoșați și izolați de locuitoarele planetei. Într-o situaţie de criză extremă, antropologa Marghe Taishan sosește pe Jeep pentru a testa un nou vaccin. Punându-și în joc viaţa pentru a descoperi secretul biologic care le permite femeilor de aici să se reproducă în lipsa bărbaților, Marghe își dă seama că și ea a început să se schimbe… Amonit nu este doar o aventură într-o lume extraterestră, ci și o fascinantă călătorie de autoexplorare.

Cumpără cartea de pe situl editurii Hecate aici.

robopocalipsa-c18. Robocalipsa, de Daniel H. Wilson

Într-un viitor nu atât de îndepărtat, roboții ne-au făcut viața mult mai ușoară: ne curăță bucătăriile, ne conduc mașinile și luptă în războaie în locul nostru – până când această tehnologie avansată se întoarce împotriva celor pe care îi servea. Controlată de o inteligență artificială numită Archos, rețeaua globală de mașinării de care lumea noastră a ajuns să depindă devine subit cel mai mare dușman al ei. La Ora Zero – momentul în care roboții atacă – rasa umană este aproape anihilată. Pe măsura ce supraviețuitorii se adună, umanitatea se solidarizează pentru prima dată în încercarea de a riposta.

„Robopocalipsa este genul de roman despre răscoala roboților care nu ar fi putut fi scris decât într-o epocă în care roboții devin o parte obișnuită din viața noastră de zi cu zi. Aceasta nu este o speculație despre un viitor îndepărtat, plin de ființe sintetice de neînțeles. Este la cinci minute depărtare în viitorul Pământului, plin de roboții pe care îi luăm de buni.“
io9.com

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

radioul lui darwin9. Radioul lui Darwin, de Greg Bear

Kaye Lang crede că boli străvechi codificate în ADN-ul uman aşteaptă să se activeze pentru a infecta din nou. Teoria ei controversată pare să fie o realitate sumbră, întrucât un vânător de virusuri descoperă o boală stranie, similară gripei, care atacă femeile însărcinate şi pruncii lor. Descoperirea în Alpi a unei familii preistorice perfect conservate arată o legătură şocantă: ceva ce a dormit milioane de ani în genele noastre începe să se trezească.

„O capodoperă…. Fascinant!” — USA Today

„O carte acaparatoare şi ingenioasă.” — Kirkus Reviews

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

 

—————–
Recomandări din seria 9 cărți pe care să le oferi cadou:

9 cărți de dragoste pe care să le oferi în dar

9 cărți pline de suspans pe care să le oferi cadou

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare