9 cărți pline de suspans pe care să le oferi cadou

de / December 14th, 2015 / 1,133 vizualizari

carti suspansDacă în articolul de săptămâna trecută vă recomandam cărți de dragoste, iată că de această dată am selectat o serie de cărți aflate la polul opus, cărți pentru cei care preferă suspansul. Adevărul este că nimic nu se compară cu o poveste captivantă, o poveste în care să ai de rezolvat un mister, să descoperi criminalul sau să salvezi de la moarte acel personaj de care te-ai atașat. De la un punct încolo, fiecare cititor devine personaj al poveștii și, cu cât povestea e mai bine scrisă, el va trăi mai intens fiecare scenă. Cu cât nivelul de suspans e mai mare, cu atât cititorul va intra mai adânc în poveste și va căuta să afle care este soluția, cum se rezolvă “problema” și ce se află la capătul drumului.

Am căutat prin librării cărțile acelea care promit să-și țină cititorul cu sufletul la gură. Mai mult, am ținut cont și de recomandări ale prietenilor, cei care au citit cărțile și mi le-au descris ca fiind “exact ce ai nevoie dacă vrei să nu lași cartea din mână”. Pentru că lista e menită să vă ajute să alegeți cadouri potrivite pentru cei dragi (sau pentru voi), cărțile sunt relativ recente. Nu de alta, dar nu vrem ca cei care le primesc să le fi citit deja, nu-i așa?

Iată cele nouă titluri, descrierile lor și librăriile unde sunt disponibile:

biblia-pierduta1. Biblia pierdută, de Igor Bergler

Trei crime macabre îi schimbă planurile profesorului Baker de la Universitatea Princeton aflat la Sighişoara pentru o conferinţă de istorie.

Cea mai controversată figură a Europei de Est, Vlad Ţepeş, a finanţat un proiect ambiţios care avea sa schimbe faţa întregii lumi. Proiectul: multiplicarea unui mesaj menit a fi descifrat doar de anumiţi iniţiaţi. În 1455 codul este ascuns în prima lucrare tipărită vreodată: Biblia B42 cunoscută şi ca Biblia lui Gutenberg. O adevărată odisee cuturală care îmbină desăvârşit momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse şi coduri secrete minuţios  construite, cartea eveniment a anului captivează de la prima propoziţie şi oferă o experienţă literară de neegalat.

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

mr-mercedes2. Mr. Mercedes, de Stephen King

În orele friguroase ale dimineții, sute de șomeri disperați se așează la coada unui târg de joburi într-un oraș din Midwest. Din senin, șoferul unui Mercedes furat sparge mulțimea și îi calcă cu mașina pe oamenii nevinovați care așteptau la porțile târgului, apoi dă cu spatele și îi atacă din nou pe cei rămași în picioare. Opt oameni sunt uciși și alți cinsprezece sunt răniți. Ucigașul fuge de la locul faptei.

După câteva luni de la incident, într-o altă parte a orașului, Bill Hodges, un polițist pensionat, este încă bântuit de această crimă neelucidată. Într-o zi, o scrisoare anonimă primită de la cel care revendica atacul îl scoate pe Hodges din depresie și apatie în momentul în care amenință cu o nouă agresiune și mai violentă. Bill Hodges nu mai are timp de pierdut și trebuie să pornească pe urmele ucigașului pentru a preveni moartea a mii de oameni nevinovați.

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

martianul3. Marțianul, de Andy Weir

Membrii echipajului Ares 3 ajung pe Marte pentru o misiune programată să dureze două luni, dar o furtună puternică le dă planurile peste cap și sunt nevoiți să părăsească planeta după doar câteva zile. Însă numai cinci dintre cei șase membri ai echipajului se vor lansa spre Pământ.

Mark Watney, pe care ceilalți îl cred mort, rămâne singur, cu resurse limitate de apă și de hrană. Și astfel pornește într-o uimitoare cursă pentru supraviețuire, reușind să facă ceea ce nimeni până atunci nu ar fi crezut că este posibil pe o planetă fără viață. Inteligența și umorul, stăpânirea de sine și ingeniozitatea îl vor ajuta pe Watney să facă față rând pe rând problemelor aparent insurmontabile. Dar va reuși el să se întoarcă teafăr pe Pământ? Și de unde îi poate veni salvarea?

Cumpără cartea de pe Okian.ro aiciElefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

fata din tren4. Fata din tren, de Paula Hawkins

Rachel merge în fiecare dimineaţă cu acelaşi tren. Ştie că va aştepta la acelaşi semnal defect, timp în care va urmări ritualul de dimineaţă al unui cuplu ce locuieşte într-o casă de lângă calea ferată. I-a botezat „Jess şi Jason“ şi viaţa lor i se pare perfectă. Până când într-o zi vede ceva ce o şochează. Totul se schimbă şi Rachel are şansa de a lua parte la vieţile pe care le-a observat doar de pe margine.

„Dacă nu e niciun tren care să meargă în sensul opus şi dacă mergem suficient de încet, câteodată pot să-i zăresc, pentru o clipă, pe terasa casei lor. Dacă nu, aşa cum se întâmplă azi, mi-i închipui. Jess şade cu picioarele ridicate pe masa de pe terasă, cu un pahar de vin în mână, Jason e în spatele său, cu mâinile pe umerii ei. Imi imaginez atingerea mâinilor lui, greutatea lor, senzaţia de siguranţă şi confort. Uneori mă surprind încercând să-mi amintesc când am avut parte ultima dată de atingerea reală a unei persoane, de o îmbrăţişare din tot sufletul sau de o strângere de mână, şi simt cum mi se frânge inima.“

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

de neinvins5. De neînvins, de Laura Hillenbrand

În copilărie, Louis Zamperini a fost un delincvent incorigibil. În adolescenţă, el şi-a orientat spiritul rebel spre atletism, descoperindu-şi un talent uimitor, care l-a dus la Jocurile Olimpice de la Berlin. După începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, sportivul a devenit aviator. În luna mai a anului 1943, bombardierul său s-a prăbuşit în Oceanul Pacific şi Zamperini a supravieţuit pe o barcă de salvare vreme de 47 de zile. A urmat experienţa de coşmar a lagărelor japoneze pentru prizonieri de război. La limita rezistenţei, Zamperini a răspuns disperării cu ingeniozitate, suferinţelor cu speranţă, brutalităţilor cu revoltă. Soarta lui, triumfătoare şi tragică deopotrivă, avea să atârne de firul tot mai subţire al voinţei sale.

De neînvins este o mărturie de neuitat a rezistenţei minţii, corpului şi spiritului uman, adusă strălucitor la viaţă de Laura Hillenbrand.

Cumpără cartea de pe Libris.ro aici sau de pe Elefant.ro aici.

second life6. Second life, de S.J. Watson

Îşi iubeşte soţul. E obsedată de un străin.
E o mamă devotată. E pregătită să piardă totul.
Ştie ce face. Lucrurile îi scapă complet de sub control.
E nevinovată. Poartă o vină uriaşă.
Trăieşte două vieţi.
Le poate pierde pe amândouă.

Cât de bine poţi cunoaşte un om cu adevărat? Cât de departe ai merge ca să afli adevărul despre cineva pe care-l iubeşti?

Când descoperă că sora ei a fost ucisă cu bestialitate, Julia vrea să afle neîntârziat motivul. Dar căutarea se transformă rapid într-o explorare irezistibilă a propriilor dorinţe întunecate. Julia intră în contact pe internet cu un străin periculos şi începe să simtă că-şi pierde controlul şi că e pe punctul de a pierde totul.  Hotărârea ei de a găsi răspunsuri îi ameninţă căsnicia şi viaţa. Second Life analizează vieţile secrete pe care le trăiesc oamenii – şi locurile întunecate unde aceste vieţi îi pot duce.

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

maestrul de la prado7. Maestrul de la Prado, de Javier Sierra

În cel mai pur stil al poveştilor cu mistere ale lui Javier Sierra, Maestrul de la Prado prezintă un periplu pasionant prin cele mai puţin cunoscute şi mai secrete cronici ale uneia dintre cele mai importante pinacoteci din lume, Muzeul Prado. O aventură care le va schimba cititorilor, pentru totdeauna, percepţia asupra artei şi îi va ajuta să înţeleagă sensul şi rolul lăuntric al acesteia. În acest roman, Javier Sierra i se prezintă cititorului în calitate de învăţăcel şi de maestru totodată, dezvăluindu-i tainele operelor de artă din Muzeul Prado. Autorul urzeşte o intrigă palpitantă, bazată pe prezenţa şi învăţăturile doctorului Luis Fovel, un personaj misterios pe care tânărul Sierra îl cunoaşte într-o după-amiază de la sfârşitul anului 1990 în faţa Perlei, unul dintre tablourile lui Rafael.

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

inima marii8. În inima mării, de Nathaniel Philbrick

În 1820, nava Essex a fost atacată şi scufundată de un caşalot înfuriat, echipajul disperat ajungând să plutească în derivă, în trei bărci mici, mai mult de nouăzeci de zile. Nathaniel Philbrick foloseşte documente puţin cunoscute şi prezintă detalii vii ale tradiţiei vânătorii de balene din Nantucket pentru a evidenţia aspectele terifiante ale acestui dezastru maritim înfiorător.

În inima mării plasează pentru totdeauna tragedia vasului Essex în canonul istoric nord-american. În carte sunt relatate adevăratele evenimente care stau la baza celebrului roman Moby Dick de Herman Melville.

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

jocul lui gerald9. Jocul lui Gerald, de Stephen King

În timpul unui joc erotic pervers, Jessie, încătușată de pat, într-o casă de vară izolată de lume, îl lovește pe soțul său, Gerald, provocându-i involuntar moartea. În următoarele douăzeci și opt de ore, Jessie este condamnată să îndure întunericul, teroarea și nebunia, căci gândurile îi vorbesc cu voci incestuoase, cu voci de mult uitate, de mult îngropate, iar strigătului ei îi răspunde o creatură oribilă, un chip alb furișat în umbră. Pentru ea, moartea ar fi o binecuvântare.

„Terifiant… Un joc în care coșmarul este doar începutul.“

Cumpără cartea de pe Elefant.ro aici sau de pe Libris.ro aici.

Pe care dintre ele le-ați citit? Vă așteptăm cu impresii și, de ce nu, cu alte recomandări!

PS. Stați prin zonă! Pregătesc un nou articol, alte recomandări de cărți numai bune de pus sub brad. 🙂

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare