8 cărți de făcut cadou de Crăciun

de / December 3rd, 2015 / 1,095 vizualizari

carti de craciun… sau pe care le poți citi de sărbători.

Am intrat în luna Decembrie, luna cadourilor și a atmosferei de sărbători. Crăciunul se apropie cu pași repezi și voioși, iar noi toți încercăm să găsim cadoul perfect pentru persoana iubită. Sau poate încercăm să găsim cartea perfectă pentru sărbătorile de iarnă, cea cu care să incheiem anul 2015 într-un stil epic. Oferta este uriașă, așa că am întocmit o listă cu opt cărți pe care le poți face cadou de Sărbători. Cui? Depinde numai și numai de voi! 😉

Voi începe cu Umbra vântului de Carlos Ruiz Zafon. Sunt sigură că ați auzit deja de această carte, nu de alta, dar toată lumea vorbește de ea în ultima vreme. Povestea captivantă și ideea unică a romanului au cucerit mii de cititori din lumea întreagă. Eu o am în bibliotecă și mă uit lung la ea de fiecare dată când o văd, așteptând momentul în care voi putea să o citesc.

umbra vantului

A doua carte pe care v-o recomand pentru sărbători este Colind de Crăciun de Charles Dickens. Intenționez să citesc această carte la fiecare Crăciun, însă niciodată nu reușesc. Totuși nu am cum să nu o includ în această listă, având în vedere că este o carte clasică, perfectă pentru Crăciun.

colind de craciun

Continui lista aceasta cu Second Life de S.J. Watson. Pentru că sunt sigură că există mulți cititori care aleg să se relaxeze de Crăciun cu un thriller, recomand cu dragă inimă noua carte a lui Watson. Cartea este numai bună de citit în Ajunul Crăciunului, atunci când orele până când vine Moș Crăciun se scurg greu. Un roman al genului thriller pare a fi leacul potrivit.

second life

Nu am cum să nu menționez Miss Peregrine, cartea lui Ransom Riggs care continuă să topească inimile cititorilor de pretutindeni la patru ani de la lansare. Consider că această carte trebuie să existe în bibliotecile tuturor din cauza poveșii emoționante și a mesajelor pe care le transmite.

miss peregrine

Următoarea carte din listă este Hoțul de cărți de Markus Zusak. Cartea aceasta m-a emoționat până la lacrimi atunci când am citit-o și va trece mult timp până când voi putea să nu o includ în fiecare listă pe care o întocmesc. Romanul lui Zusak este unul puternic, cu un mesaj important și o poveste captivantă spusă într-un mod inedit.

hotul de carti

Dragostea în vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez este următoarea carte pe care vreau să v-o recomand. Consider că acest roman trebuie citit alături de persoana iubită, de sărbători, cu ceștile de ciocolată caldă aburinde în mâini. Povestea este superbă, iar scrisul de neegalat!

dragoste in vremea holerei

Pentru adolescenți, dar și pentru adulții care vor să retrăiască anii adolescenței și fiorii primei iubiri, recomand cartea Eleanor & Park de Rainbow Rowell (pe care, fie vorba între noi, nu m-am putut abține să nu o includ în această listă). Cartea aceasta te ține între paginile ei cu o poveste magică, dar și foarte tristă. Trebuie neapărat să trăiți experiența cărții acesteia!

eleanor & park

Voi încheia cu Pădurea norvegiană de Haruki Murakami, un roman contemporan emoționant. Aceasta este cartea care m-a făcut să mă îndrăgostesc iremediabil de Murakami și de scrisul lui. Povestea este captivantă, imprevizibilă, iar cititorii se pot regăsi în frământările persoanjului principal. În plus, scrisul lui Murakami este absolut genial!

padurea-norvegiana

Ei bine, acestea sunt cele opt cărți care eu cred că vă vor face sărbătorile de iarnă mai frumoase. Ce spuneți, v-ați hotărât asupra vreuneia dintre ele? Aștept opiniile voastre în comentarii.

Happy Christmas shopping!

# # # # # # #

Bianca

Cititoare, bloggeriță, visătoare, fashion addict, iubitoare de muzică, călătoare înrăită, om. Adoră să citescă și să împărtășescă pasiunea pentru cărțile sale preferate cu alți cititori. Visează la o viață plină de muzică, cărți, iubire si fericire. Blog personal: http://bianca2b.wordpress.com

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare