Unde sunt? > Acasa > Autori > John Scalzi

Biografie John Scalzi


John Scalzi Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: John Scalzi
Sex: Masculin
Data nasterii: 10 mai 1969
Locul nasterii: Fairfield, California, Statele Unite
Biografie: John Scalzi s-a nascut pe 10 mai 1969 in California. A studiat la universitatea din Chicago, printre profesorii sai numarandu-se celebrul scriitor Saul Bellow, si a fost apoi redactor-sef al publicatiei Chicago Maroon. A scris cronici de film si editoriale umoristice, apoi a devenit editor la America Online si s-a mutat la Sterling, Virginia, impreuna cu sotia. Din 1998 isi dedica tot timpul literaturii.

In ianuarie 2005 a debutat cu romanul Razboiul batranilor, care avea sa fie primul din cea mai cunoscuta si cea mai aporeciata seria a sa, din care mai multe romane au fost nominalizate la Premiul Hugo. In 2006 a aparut volumul The Ghost Brigades, continuarea romanului Razboiul batranilor, precum si Android’s Dream. In acelasi an autorul a fost recompensat cu John W. Campbell Award for Best New Writer. Un an mai tarziu a aparut romanul The Last Colony, al treilea din seria Razboiul batranilor, urmat de Zoe’s Tale in 2008. Din aceeasi serie fac parte si volumele After the Coup (2008), The Human Division (2013) si The End of All Things (2015). Printre alte distinctii, autorul a castigat Premiul Hugo pentru cel mai bun roman in 2013 pentru The Red Shirts. In 2008 a primit Premiul Hugo Award for Best Fan Writer pentru blogul sau. A publicat si lucrari de nonfictiune si a scris articole pe teme din multiple domenii: finante, jocuri video, filme, astronomie, literatura.

In 2010 a fost ales presedinte ale Science Fiction and Fantasy Writers of America, uniune pe care a condus-o pana in 2013.

Carti publicate de John Scalzi

Fani

 

 



Poll

Votati cartea lunii!