Unde sunt? > Acasa > Autori > Celestin Cheran

Biografie Celestin Cheran


Celestin Cheran Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Celestin Cheran
Sex: Masculin
Locul nasterii: Sibiu, Romania
Website: https://www.facebook.com/6cuvinte
Biografie: "Scriu proza scurta fantastica si ma gandesc la scris in permanenta, obsesiv, indiferent de ce pretind ca intreprind.

Sunt o persoana ciclotimica, o fire pasionala ca blues-ul, cu un gust aparte pentru excese si cu mult spirit satiric in gropile lasate in urma mea.

Cred ca totul a inceput cu o carte de conferinte a lui Borges si a continuat cu marea descoperire coleopterica a lui Kafka si cu saltul lunatic de pe trambulina realismului magic al lui Marquez, direct in imaginatie.

Surpinzator, nu am citit in draci de mic. De fapt, prima mea carte a fost „Cartea Junglei” in clasa a VIII-a. Au urmat lecturile obligatorii din liceu si, de abia, din clasa a XI-a am inceput sa fac alegeri de unul singur, pe bajbaite.

Am terminat Facultatea de Drept. Mare prostie. Am inceput un Master de Antropologie si Management Cultural la Timisoara. Nu l-am terminat. Am pierdut mult timp degeaba, dar cu satisfactie. Am fost in Amsterdam si in New York si la mare si la munte si in spital si in cosmarurile puse la cale de realitate.

I-am citit unele povesti lui Mircea Ivanescu, care credea ca pot deja sa public.

Scriu „Povesti in sase cuvinte” ca sa-mi exersez mina si sa-mi tin mintea ocupata de alte minti.
Astept cu nerabdare sa vad ce mai scot din debaraua cu monstri, libelule si sperante."

Carti publicate de Celestin Cheran



Poll

Votati cartea lunii!