Unde sunt? > Acasa > Autori > Leonard Ancuta

Biografie Leonard Ancuta


Leonard Ancuta Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Leonard Ancuta
Data nasterii: 2 decembrie 1974
Locul nasterii: Dragasani, jud. Vilcea
Biografie: Dupa absolvirea Liceului Teoretic „Gib Mihaescu“, in 1993, Leonard Ancuta se muta definitiv in Bucuresti, unde face cunostinta cu viata de strada si fumul cluburilor de noapte. O experienta pe care o impartaseste de multe ori in scrierile sale. Intre timp urmeaza cursurile mai multor facultati, pe care nu le finalizeaza. Din 1998 este admis si urmeaza Facultatea de Filosofie, la Universitatea din Bucuresti, pe care o finalizeaza in 2003, fara examen de licenta. Din principiu.
Scrie din copilarie si castiga mai multe concursuri. Debutul absolut are loc la 14 ani, cand patru povestiri ii sunt lecturate la Radio Romania Tineret. In Bucuresti continua sa scrie inspirat de izul si fauna carciumilor bucurestene, fara a publica. Din 2005 are o activitate destul de consistenta ca membru al mai multor comunitati literare on-line, pe care le frecventeaza pentru maturizarea stilistica.
Debutul literar are loc in 2009, cu romanul Control, la Editura Tritonic. Acesta este urmat apoi de un nou roman, !NFERNUL, aparut in 2010, la Editura Tracus Arte. Al treilea volum, Iubirea este amintirea unui viol, marcheaza debutul in versuri si apare in 2011 la editura Herg Benet. Publica un al doilea volum de versuri, cantece pentru Jusa, la editura Charmides, in 2012. Tot in 2012, Leonard Ancuta publica si join’t, un volum de povestiri neorealiste.

Carti publicate de Leonard AncutaPoll

Votati cartea lunii!