Unde sunt? > Acasa > Autori > Marin Mincu

Biografie Marin Mincu


Marin Mincu Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Marin Mincu
Sex: Masculin
Data nasterii: 28 august 1944
Locul nasterii: Slatina
Biografie: Marin Mincu (n. 28 august 1944, Slatina - d. 4 decembrie 2009, București) a fost un poet, critic literar, istoric literar, semiolog și eseist român.

Este considerat promotorul textualismului, implicându-se teoretic și practic în susținerea acestei importante mișcări literare postbelice.

A petrecut mult timp în Italia, predând la universitățile din Torino și Firenze. A fost autor al unor volume de poezie, studii semiologice sau dedicate folclorului român, unei antologii a avangardei românești, și a unor romane. A fost director al editurii Pontica din Constanța unde publica volumele lui Umberto Eco dar și alte capodopere ale literaturii italiene din toate timpurile.

A fost director al revistei culturale Paradigma, deținător al unei rubrici de critică literară în Ziua literară, coordonator al cenaclului Euridice din București, lansat la 8 mai 2002.

A publicat peste 40 de volume, iar in 1996 a fost laureat cu Premiul Herder (Universitatea din Viena), unul dintre cele mai prestigioase premii literare europene.

Carti publicate de Marin MincuPoll

Votati cartea lunii!