Unde sunt? > Acasa > Autori > Mosab Hassan Yousef

Biografie Mosab Hassan Yousef


Mosab Hassan Yousef Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Mosab Hassan Yousef
Data nasterii: 1978
Locul nasterii: Ramallah
Biografie: Mosab Hassan Yousef s-a nascut in Ramallah, oras aflat la 10 km nord fata de Ierusalim. Tatal sau, seicul Hassan Yousef, a fost chiar unul dintre intemeietorii si liderii Hamasului si a petrecut multi ani in inchisorile israeliene.

Intre 1997–2007, Mosab Hassan Yousef a fost spion al Israelului. Shin Bet, serviciul israelian de securitate interna, a declarat ca Yousef a fost cea mai importanta sursa se spionaj pe care a avut-o infiltrata in grupul liderilor Hamas. Intre 1999–2000 s-a convertit la crestinism, iar in 2007 s-a mutat in SUA. Este renegat de familia sa. Mosab Hassan Yousef nu a primit bani pentru activitatea sa de spion israelian, motivatiile lui au fost ideologice si religioase.

Yousef a fost direct contactat de agentii Shin Bet in 1996. I-au aratat modul crunt in care Hamasul isi tortura colaboratorii suspecti. A fost ceea ce l-a determinat pe Yousef sa accepte propunerea Serviciilor secrete israeliene de a deveni informatorul lor. A activat sub numele de cod "Green Prince" ("verde" – de la culoarea steagului islamist, iar "print" – de la calitatea sa de fiu al fondatorului Hamas). Serviciile acordate de Mosab Hassan Yousef taberei israeliene au contribuit la demascarea catorva celule secrete teroriste, la arestarea unor lideri palestinieni cheie (Ibrahim Hamid, comandatul Hamasului in Cisiordania, si Marwan Barghouti) si la prevenirea a zeci de atentate si atacuri asupra unor importante figuri israeliene (se pare ca in 2001 a deconspirat tentativa de asasinare a lui Shimon Peres, pe atunci prim-ministru, astazi presedinte al Israelului).

Carti publicate de Mosab Hassan Yousef

Fiul hamasului Fiul hamasului

Rating:Poll

Votati cartea lunii!