Unde sunt? > Acasa > Autori > Paul Sedir

Biografie Paul Sedir


Paul Sedir Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Paul Sedir
Data nasterii: 2 ianuarie 1871
Biografie: Paul Sedir, sub numele sau adevarat Yvon Le Loup, a fost un mistic francez, autor a numeroase lucrari despre esoterism si mistica crestina.

In 1889 a devenit prieten si colaborator al lui Papus (Dr. Gerard Encausse). A ajuns doctor in Cabala in cadrul Ordinului rozicrucienilor reinnoit de Stanislas de Guaita si membru al Consiliului suprem in cadrul Ordinului Martinist. Mai tarziu, a devenit membru al Bisericii gnostice fondata de Jules Doinel, iar in 1897 membru al "F.T.L." (Fraternitas Thesauri Lucis) o noua societate de tip rozicrucian fondata de Papus.

Paul Sedir a devenit in scurt timp cunoscut in sferele unde activa Papus, fiind numit de acesta conferentiar in cadrul Societe des Conferences spiritualistes si profesor la Facultatea de Stiinte Ermetice.

A tinut numeroase conferinte despre calea mistica crestina, ce au fost adunate si publicate ulterior, iar in iulie 1920 a fondat asociatia crestina caritabila "Les amities spirituelles". Tot restul vietii sale, s-a dedicat misticii crestine si propagarii sale.

Dupa o scurta boala, se stinge la 3 februarie 1926 la Paris.

Carti publicate de Paul SedirPoll

Votati cartea lunii!