Unde sunt? > Acasa > Autori > John Barth

Biografie John Barth


John Barth Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: John Barth
Data nasterii: 27 mai 1930
Locul nasterii: Cambridge, Maryland
Biografie: John Barth este un scriitor si pedagog american. Ca student la Universitatea Johns Hopkins, a fost fascinat de ciclurile de povesti orientale si de colectiile medievale, un tip de literatura care avea sa ii influenteze mai tarziu stilul literar. John Barth a obtinut diploma de licenta in Litere in 1951 si diploma de master in 1952. A detinut posturi de profesor la Universitatea de Stat din Pennsylvania, Universitatea de Stat din New York, la universitatile din Buffalo si Boston.

In prezent, preda la Johns Hopkins, in cadrul programelor de limba engleza si creativitate literara. Primul sau roman, Varieteu pe apa, a fost nominalizat la National Book Award. Romanul The End of the Road (1958) a fost, de asemenea, apreciat de critica, dar consacrarea ca autor a obtinut-o abia in 1960, cu The Sot-Weed Factor.

Cu romanul Giles Goat-Boy (1966), John Barth a cunoscut un succes enorm, atat critic, cat si comercial, iar Ratacit in casa oglinzilor i-a adus o a doua nominalizare la National Book Award.

Dintre lucrarile sale mai amintim: Himera (1972, colectie de nuvele recompensata cu National Book Award) sau Toga Party si alte povestiri.

Carti publicate de John Barth

Himera Himera

Rating:

Varieteu pe apa Varieteu pe apa

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!