Unde sunt? > Acasa > Autori > Allison Pearson

Biografie Allison Pearson


Allison Pearson Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Allison Pearson
Locul nasterii: Carmarthen
Biografie: Allison Pearson (nascuta Judith Allison Lobbett, in 1960) a absolvit Universitatea Cambridge, a lucrat la o scoala din Londra, intr-un spital de boli nervoase si intr-o firma de publicitate, inainte de a opta pentru cariera de jurnalista. In 1993, in cadrul Premiilor Presei Britanice, primeste titlurile de Critic of the Year si Interviewer of the Year. Colaboreaza la ziarele London Evening Standard si The Daily Telegraph si face parte din echipa de realizatori ai emisiunii BBC Newsnight Review. Odata publicata, povestea lui Kate Reddy s-a vindut intr-un milion si jumatate de exemplare in 20 de tari.

Autoarea a starnit controverse cand si-a exprimat parerea ca femeile care poarta hiqab (valul purtat de femeile musulmane pentru a le acoperi fata) nu au ce cauta pe strazile din Anglia si cand a sugerat ca printesa Beatrice, fiica lui Sarah Ferguson, ducesa de York, este supraponderala.

Allison Pearson a fost data in judecata de catre Miramax pentru nerespectarea termenului limita de predare a celui de-al doilea roman(2005), I Think I Love You, pentru care fusese platit un avans de 700000 USD. In prezent, romanul a fost terminat.

Carti publicate de Allison Pearson

Cred ca te iubesc Cred ca te iubesc

Rating:Poll

Votati cartea lunii!