Unde sunt? > Acasa > Autori > Anna Gavalda

Biografie Anna Gavalda


Anna Gavalda Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Anna Gavalda
Sex: Feminin
Data nasterii: 9 decembrie 1970
Locul nasterii: Boulogne-Billancourt
Biografie: Anna Gavalda este o romancieră franceză. Este profesoară de limba franceză la Colegiul Nazareth din satul Voisenon, Seine-et-Marne.

În prezent, trăiește la sud-est de Paris, în orășelul Melun din Seine-et-Marne, mărturisește că își petrece în fiecare dimineață câte trei ore scriind pentru adulții care trebuie să fie treziți din somn și susține rubrica de cronică literară în ediția franceză a revistei Elle.

În 1998, a câștigat trei premii întâi la trei mari concursuri de proză: Melun, Saint-Quentin și Issy-les-Moulineaux. Un an mai târziu, îi apare volumul de povestiri ”Aș vrea să mă aștepte și pe mine cineva”, ajuns acum la a douăsprezecea ediție, vândut în Franța în sute de mii de exemplare, tradus în treizeci și șase de limbi și distins cu Le Grand Prix RTL-Lire 2000. În februarie 2002 publică romanul ”O iubeam”, uriaș succes de public (peste 250 000 de exemplare vândute în primele opt luni de la apariție), iar în 2004, ”Împreună”, intrat imediat pe listele de bestselleruri din toată Europa. A mai publicat o carte pentru adolescenți, ”35 de kilograme de speranță” (2002).

Carti publicate de Anna Gavalda

Impreuna Impreuna

Rating:

O iubeam O iubeam

Rating:

Cea care alina Cea care alina

Rating:

Darul unei zile Darul unei zile

Rating:

Cea care alina Cea care alina

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!