Biografie Eugen Ovidiu Chirovici


Eugen Ovidiu Chirovici Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Eugen Ovidiu Chirovici
Data nasterii: 11 mai 1964
Locul nasterii: Fagaras, judetul Brasov
Biografie: Eugen Ovidiu Chirovici este de profesie economist, scriitor si jurnalist roman si a indeplinit functia de Mare Maestru al Marii Loji Nationale din Romania in perioada nov.2003-nov.2010. Este al doilea nascut in familia Radu si Maria Chirovici.

A studiat la ASE Bucuresti, (promotia 1988), University of Glasgow (Scotia) studii postuniversitare (1995) si Institutul de Dezvoltare Economica - EDI - de pe langa Grupul Bancii Mondiale – SUA, studii postuniversitare (1996).

A primit Marele Premiu pentru Jurnalism (1999), Premiul Pamfil Seicaru (2000), Medalia de Aur a Centrului Ecumenic International (2000), Premiul pentru Jurnalism al ANSVM (2002), etc. In 2002 a fost decorat de Presedintele Romaniei, Ion Iliescu cu Ordinul "Steaua Romaniei".

A publicat peste 1000 de articole in Romania si strainatate si este autorul a cinci romane si mai multe carti de eseistica si istorie economica. Ca scriitor a debutat in 1989 cu proza scurta in Romania Literara, Astra, Vatra, Luceafarul, iar primul sau roman, Masacrul, a fost vandut in 1991, in 60.000 de exemplare. Au urmat mai multe succese literare, printre care Comando pentru general (bestseller), Spectacolul reformei vazut de la galerie. Romania, zece ani dupa...(o istorie economica si politica a primei decade postdecembriste), Natiunea virtuala (eseu despre globalizare). In anul 2005, incepe colaborarea cu Editura RAO, publicand: Misterele istoriei: religie, politica si bani, A doua moarte, Suflete la pret redus si La broasca lesinata, Noua economie: ABC pentru viitorii milionari, Puterea, Labyrinth.com, Voodoo, Pulbere Neagra.

Carti publicate de Eugen Ovidiu Chirovici

Voodoo Voodoo

Rating:

Labyrinth.com Labyrinth.com

Rating:

A doua moarte A doua moarte

Rating:

Noua economie Noua economie

Rating:

Pulbere neagra Pulbere neagra

Rating:

Puterea Puterea

Rating:

Cartea oglinzilor Cartea oglinzilor

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!