Unde sunt? > Acasa > Autori > Antonia Susan Byatt

Biografie Antonia Susan Byatt


Antonia Susan Byatt Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Antonia Susan Byatt
Data nasterii: 24 august 1936
Locul nasterii: Yorkshire, Anglia
Website: http://www.asbyatt.com/
Biografie: A.S. Byatt (Antonia Susan Byatt)a studiat la Quaker School in York, Newham College, Cambridge, Bryn Mawr College, Pennsylvania si Somerville College, Oxford.

A predat la London University si la Central School of Art and Design, iar din 1972 a devenit lector universitar in literatura engleza si americana la University College, Londra. In 1983 a renuntat la cariera universitara pentru a se dedica in intregime scrisului. A fost presedinte al Society of Authors intre 1986 si 1988, membru al Literature Advisory Panel al British Council intre 1990 si 1998, si membru al juriului pentru numeroase premii literare, inclusiv pentru Booker Prize.

Este unul dintre criticii literari de marca ai momentului si publica permanent articole in numeroase cotidiene si reviste de specialitate, printre care si Times Literary Supplement, The Independent si Sunday Times.

Si-a castigat recunoasterea internationala prin volumul Natura moarta, 1985 care i-a adus PEN/Macmillan Silver Pen Award. Lucrarea sa cea mai cunoscuta, Pasiune (1990, ecranizata in 2002), a castigat Booker Prize si Premiul International pentru Fictiune acordat de Irish Times.

De asemenea, a scris mai multe volume de critica literara, printre care Degrees of Freedom: The Early Novels of Iris Murdoch (1965), Iris Murdoch: A Critical Study (1976) si Wordsworth and Coleridge in Their Time (1970). A primit numeroase distinctii si decoratii, in 2002 fiindu-i decernat de catre Fundatia Alfred Toepfer premiul Shakespeare pentru intrega sa activitate in slujba culturii britanice.

Carti publicate de Antonia Susan Byatt

Pasiune Pasiune

Rating:

Natura moarta Natura moarta

Rating:

Cartea copiilor Cartea copiilor

Rating:



Poll

Votati cartea lunii!