Recenzie Cele mai tari glume ale lui Buggs Bunny scrisa de "Patricia Lidia"Recenzie Cele mai tari glume ale lui Buggs Bunny scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cele mai tari glume ale lui Buggs Bunny 13.04 lei *
Cele mai tari glume ale lui Buggs Bunny 14.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Cele mai tari glume ale lui Buggs Bunny
Patricia Lidia Patricia Lidia pe 2016-08-18 13:18:27 Rating:

De foarte puține ori am fost pusă în situația de a scrie o recenzie negativă. Mai mult chiar, niciodată până acum nu am scris la modul negativ și depreciativ despre o carte pentru copii. Din pacate, insa, totul are un început.

Cele mai tari glume ale lui Bugs Bunny este o carte ce se vrea de colorat și activități pentru copii, însă nu face decât să șocheze prin limbajul de mahala. Făcând parte din colecția Looney Tunes, sunt șanse foarte mari ca părinții să achiziționeze cartea fără să o răsfoiască în avans, bazându-se doar pe renumele celebrelor desene animate, contribuind fără să își dea seama la crearea unui comportament nedorit al copiilor.

Din punctul meu de vedere, o carte pentru copii trebuie să fie educativă, limbajul folosit trebuie să fie corect şi civilizat, iar în urma lecturii copilul trebuie să rămână cu o morală, cu o lecție. Nu este cazul și acestei cărți: sunt glume de calitate îndoielnică, unele adevărate jigniri și invective, pe care un copil nu trebuie să le audă. Cu toții ne dorim copii educați, care să își poată susține punctul de vedere în fața altora cu argumente, dar și amuzanți și prietenoși, populari, care să aibă rapid la îndemână o replică isteață. Cartea aceasta face exact inversul: învață copiii că este absolut normal să jignească, să înjure și să batjocorească, că doar replicile sunt cele mai tari glume ale lui Bugs Bunny, carismaticul personaj de desene animate.

Nu sunt o persoană fără simțul umorului, însă consider că noi, adulții, avem responsabilitatea principală de a direcționa copiii spre cărți de calitate, care să îi ajute, să îi distreze, și nu să îi transforme în viitori agresori și potențiali generatori ai fenomenului 'bullying'.

Vă las pe voi să decideți dacă părerea mea este îndreptățită sau nu, ilustrând cu doar câteva exemple cele menționate mai sus. În mod cert eu nu o voi păstra pentru fiul meu și nici nu o voi recomanda nimănui.

Crezi că sunt drăguț?
Drăguț?? Arăți atât de înfiorător că până și ecoului i-ar fi frică să-ți răspundă.

E vreo problemă dacă vin să cinez la tine azi?
Te deranjează resturile de săptămâna trecută?
Nu.
Bun. Atunci vino săptămâna viitoare.

Portretul ăsta nu-mi va aduce gloria, așa cum speram.
Cu o față ca asta, n-ai nevoie de glorie, ci de milă.

N-am venit aici ca să fiu insultat.
Da' unde te duci de obicei ?

Daffy, îmi amintești de vremurile când eram pe mare.
Vrei să spui că sunt un aventurier romantic?
Nu, vreau să spun că îmi faci greață!

Cat timp poate trăi cineva fără creier?
Mă dau bătut.
Tu câți ani ai?Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!