Recenzie Viața de poveste a lui A.J. Fikry scrisa de "Anca87"Recenzie Viața de poveste a lui A.J. Fikry scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Viața de poveste a lui A.J. Fikry 21.18 lei *
Viața de poveste a lui A.J. Fikry 31.94 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Viața de poveste a lui A.J. Fikry
Autor (i): Gabrielle Zevin
Anca87 Anca87 pe 2016-06-11 16:15:25 Rating:

Când mi-am făcut bagajul pentru a pleca ȋn vacanţă m-am uitat la cărţile primite cadou la Bookfest şi mi-am ales una cu o copertă galbenă (o culoare de vară), nu foarte groasă (ȋn jur de 300 de pagini), scrisă de Gabrielle Zevin: Viaţa de poveste a lui A. J. Fikry şi publicată de editura Nemira.
De ȋndată ce am ȋnceput să o citesc, mi-am dat seama că am făcut alegerea potrivită. Chiar este o lectură ideală pentru o vacanţă la malul mării. Se citeşte foarte uşor şi foarte repede, dat fiind faptul că predomină dialogul, iar pe mine m-a acaparat ȋncă de la prima pagină citită.
O carte despre cărţi, despre ȋntâmplările neprevăzute ale vieţii. O carte care ȋmbină umorul fin cu evenimentele tragice ale vieţii.
Acţiunea cărţii gravitează ȋn jurul lui A. J. Fikry, un librar ȋn vârstă de 40 de ani care-şi pierde soţia ȋntr-un tragic accident de maşină. La scurt timp i se fură din propria locuinţă un volum rar de poezii ale lui Edgar Allan Poe, intitulat Tamerlane. Apoi o fetiţă de 2 ani este părăsită ȋn librăria lui şi Fikry decide să o adopte. Apariţia fetiţei ȋnmoaie inima bărbatului ursuz, ȋmpietrită după moartea soţiei sale.
Bineȋnţeles că există şi o poveste de dragoste şi multe referiri la cărţi interesante.
Deşi nu sunt o amatoare a cărţilor cu final fericit, m-a ȋntristat puţin finalul acestei cărţi, despre care n-am să spun nimic, ci am să vă las să-l descoperiţi singuri.
Mi-a plăcut foarte mult faptul că am pătruns ȋntr-o librărie, ȋn lumea cărţilor din care fac şi eu parte, mi-au plăcut ȋndeosebi câteva citate referitoare la ce ȋnseamnă cititul, idei pe care şi eu le ȋmpărtăşesc: „Citim ca să ne asigurăm că nu suntem singuri. Citim pentru că suntem singuri. Citim şi nu mai suntem singuri.“
Un alt citat cu care m-am simţit identificată şi care mi-a mers la suflet citind această carte se referă la oamenii care lucrează ȋntr-o editură, ȋn lumea cărţilor: „Nicăieri ȋn lumea asta nu există oameni ca aceia care lucrează cu cărţile. Profesia asta e pentru oamenii de bine.“
„Ȋmi place să vorbesc despre cărţi cu oameni cărora le place să vorbească despre cărţi. Ȋmi place hârtia. Ȋmi place senzaţia aia când o atingi, ȋmi place cum se simte o carte ţinută ȋn buzunarul din spate. Şi-mi mai place şi mirosul cărţilor.“ Citind asta, m-am gândit la diferenţa ȋntre cartea tipărită şi ebook-uri. Şi mie ȋmi plac mirosul cărţilor, senzaţia minunată pe care o simt când le ating, când dau paginile şi cred că nu va dispărea niciodată cartea ȋn format tipărit, nu cred că va fi vreodată ȋnlocuită definitiv de cartea electronică.
Recomand această carte tuturor celor care urmează să plece ȋn vacanţă, celor pasionaţi de cărţi şi de lumea acestora. Este o lectură perfectă pentru o zi călduroasă pe plajă.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!