Recenzie Numele lui Dumnezeu este Milostivirea scrisa de "cornelia.popa"Recenzie Numele lui Dumnezeu este Milostivirea scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Numele lui Dumnezeu este Milostivirea 28.08 lei *
Numele lui Dumnezeu este Milostivirea 30.42 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Numele lui Dumnezeu este Milostivirea
Autor (i): Papa Francisc
cornelia.popa cornelia.popa pe 2016-04-29 07:12:48 Rating:

Papa Francisc s-a remarcat încă din primele sale luni de pontificat prin entuziasmul lui fără margini, dragostea și încrederea sa în Dumnezeu și în oameni și bineînțeles curajul său ușor nebun. Poate chiar așa ar trebui să fie un bun creștin, lăsând la o parte acele trăsături bine cunoscute, natural, fără multe broderii și reguli.

În prima sa carte scrisă, prin răspunsurile la întrebările jurnalistului italian Andrea Tornielli, Papa Francisc nu dorește să ne dezvăluie căi secrete spre fericire sau să ne spună noutăți în ale credinței, nu, ci vrea doar să ne readucă aminte de sufletul nostru.

“Să nu cădem în indiferența care umilește, în obișnuința care anesteziază sufletul și împiedică descoperirea noutății, în cinismul care distruge. Să deschidem ochii ca să privim suferințele lumii, rănile atâtor frați și surori lipsiți de demnitate și să ne simțim provocați să le ascultăm strigătul de ajutor. Mâinile noastre să le strângă pe ale lor și să-i tragem spre noi ca să simtă căldura prezenței noastre, a prieteniei și fraternității. Ca strigătul să devină al nostru și împreună să putem rupe bariera indiferenței, care adesea domnește suverană pentru a ascunde ipocrizia și egoismul.”

Trăim vremuri în care oamenii l-au uitat pe Dumnezeu, mai bine zis… vor să-l uite, să-l dea la o parte sau eventual să-l șteargă din viața lor. Papa Francisc dorește să ne readucă aminte că Dumnezeu e răbdător, iertător și bun, nu răzbunător și crud așa cu mulți își închipuie și spun în stânga și-n dreapta că e.

“Dacă Dumnezeu n-ar ierta tot, lumea n-ar exista”, afirmă Papa Francisc și cuprinde în doar câteva cuvinte milostivirea Lui. Chiar dacă mulți au încercat de-a lungul timpului să pună Biserica în situații inconfortabile și poate că într-adevăr aceasta nu a reușit să răspundă și să facă față la provocările timpului prezent, Papa Fracisc a reușit, prin declarațiile și faptele sale, să arate iubirea mare a lui Dumnezeu față de toți oamenii, indiferent de comportament, rasa, credință sau orientare sexuală.

Papa Francisc consideră că milostivirea e una dintre marile calități și trăsături ale lui Dumnezeu, de aceea cu toții avem loc sub cer și parte de iertarea și iubirea lui, desigur, cu o singură condiție, să vrem acest lucru.

“Leacul există, vindecarea există, dacă doar facem un mic pas spre Dumnezeu, sau măcar să avem dorința de a-l face.”Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!