Recenzie Jurnalul Annei Frank scrisa de "buciuradu"Recenzie Jurnalul Annei Frank scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Jurnalul Annei Frank 36.96 lei *
Jurnalul Annei Frank 39.9 lei *
Jurnalul Annei Frank 39.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Jurnalul Annei Frank
Autor (i): Anne Frank
buciuradu buciuradu pe 2015-08-12 14:52:05 Rating:

Lectura m-a dus in lumea acelor ani de razboi si am fost si eu un clandestin alaturi de cele 8 persoane din Anexa. Avand in minte deznodamantul, pentru inceput mi-a fost greu sa zambesc la momentele frumoase, dar nu a durat mult pana cand am fost prins de lectura si traiam fiecare pagina fara a gandi ce urmeaza. Speram doar ca totul sa se termine cat mai repede si Anexa sa ramana doar o amintire. M-a impresionat mult evolutia Annei si maturizarea ei in aceasta perioada. Lucrul acesta este evident in lectura cartii. Daca mai la inceput esti constient ca citesti scrierea unei fete de 13 ani, ultimele pagini par a fi scrise de catre o persoana matura, trecuta prin viata. Pornesti la drum alaturi de o adolescenta, iar la final realizezi ca ai alaturi o tanara matura gata sa schimbe lumea.

“Cu toata iubirea multora din jur, un om poate sa se simta singur atunci cand nu e pentru nimeni “cel mai drag””. Alaturi de Peter a descoperit iubirea, a scapat de singurate si a facut ca timpul sa treaca mai usor. In ciuda situatiei, nu si-a pierdut speranta si a incercat sa ii provoace si pe cei din jur sa vada si partea buna a lucrurilor.
“Cand esti singur si nefericit sau trist, incearca si tu odata, pe o vreme la fel de frumoasa, sa privesti din pod lumea de-afara.Nu casele si acoperisurile, ci cerul. Cata vreme te poti uita fara teama la cer, vei sti ca launtric esti pur si ca, orice-ar fi, iti vei gasi fericirea”
“Eu cred ca, dimpotriva, in orice necaz este si o urma de frumos. Daca ai ochi pentru ea, descoperi din ce in ce mai multa bucurie si-ti regasesti echilibrul. Iar cine-i fericit ii va face si pe altii fericiti. Cine are curaj si incredere nu se va lasa prada nenorocirii”

Inchei cu un citat, care mi-a fost cel mai drag din toata cartea si care ma face sa cred ca in ciuda situatie dramatice in care a parasit aceasta lume, a ramas fericita pana in ultimul moment:
“Oamenii care au o religie pot fi fericiti pentru ca oricui ii este dat sa creada in lucruri supranaturale. Nu trebuie nici macar sa te temi ca vei fi pedepsit dupa moarte; purgatoriul, infernul si cerul sunt lucruri pe care multi nu le pot accepta, dar o religie, nu conteaza care, ii tine totuși pe oameni pe calea cea bună. Nu e vorba de frica de Dumnezeu, ci de înalta preţuire a onoarei și conștiinţei proprii. Ce frumoși și buni ar fi toţi oamenii dacă, în fiecare seară, înainte de culcare, și- ar rememora întâmplările zilei și apoi ar analiza cu atenţie ce a fost bun și ce a fost rău în ce-au făcut. Involuntar, încerci atunci în fiecare zi din nou să te îndrepţi și, după o vreme, bine înţeles că progresele vor fi însemnate. Oricine se poate folosi de metoda asta, nu costă nimic și este cu siguranţă foarte folositoare. Căci cine încă nu știe trebuie să înveţe și să afle: „O conștiinţă împăcată te face puternic!“”Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!