Recenzie Sub aceeasi stea scrisa de "Gavrilut Roxana"Recenzie Sub aceeasi stea scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sub aceeasi stea 22.25 lei *
Sub aceeasi stea 29.25 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Sub aceeasi stea
Autor (i): John Green
Gavrilut Roxana Gavrilut Roxana pe 2014-08-14 16:31:13 Rating:

’’Fără suferinţă cum am putea şti ce e bucuria?’’
Aţi ajuns vreodată la concluzia aceasta? Trebuie să suferiţi ca mai apoi să vedeţi adevărata bucurie, adevărata fericire, ascunsă chiar în lucrurile mărunte?

Hazel Grace Lancaster, protagonista şi naratoarea romanului, e o adolescentă de 16 ani, ’’certată cu lumea şi cu oameni din ea’’.

Totul se schimbă când părinţii o forţează să meargă la un Centru De Sprijin unde toţi cei bolnavi de cancer îşi istorisesc viaţa. Plictisită până peste cap până în momentul când... apare el, Augustus Waters, care se holbează la ea pe tot timpul discuţiei. Încetul cu încetul între ei se realizează o legătură puternică de prietenie, în primul rând, iar mai apoi, un cuplu de bolnavi care se susţin unul pe altul.

E o carte care te face să te gândeşti că ai putea fi bolnav, că ai putea muri într-o săptămână fără să laşi nimic în urma ta, fără ca oamenii să te ţină minte. Astfel am ajuns la concluzia, într-o seară, zilele trecute: ’’Ce s-ar întâmpla dacă aş fi mută?’’ Dacă nu aş mai putea vorbi? Ar fi îngrozitor. M-am gândit atâta la această problemă încât am început să plâng.

Totul se transformă într-un altceva, în ceva mai plăcut, care merită trăit. Hazel nu mai vrea ca părinţii să o protejeze într-atât de mult, să-şi continue viaţa lor, viaţa lor neluând-o în seamă pe a ei.

Nu sunt diferiţi, se îndrăgostesc imediat de ceea ce le oferă celălalt (citiţi pentru a afla de ’’recomandările de carte’’).
’’Lumea nu e o fabrică de îndeplinit dorinţe.’’ După plecarea în Amsterdam, datorită Dorinţei nefolosite a lui Gus, l-au cunoscut pe Van Hauten, autorul cărţii favorite a lui Hazel, dar care le-au cam lăsat un gust amar.

Augustus e un ’’tip metaforic’’, ca să-i zic aşa. Folosindu-se de lucrarea lui René Magritte, ’’Ceci n’est pas une pipe’’, îi atribuie lui Gus ’’Pui lucrul ucigător drept între dinţi, dar nu îi dai puterea să-şi înfăptuiască omorul.’’

Aş vrea să existe acel medicament miraculos, Phalanxifor, care să reuşească să prelungească viaţa unui om.

Cartea reprezintă o întrecere, un cronometru care se va opri la un moment, fără să fie nevoie de vreo explicaţie. Cancerul e nemilos, iar viaţa lor e un montagne-rousse, care doar urcă.

Nu am plâns, deşi am auzit multe persoane că li s-a întâmplat acest lucru. Poate filmul va fi şi mai emoţionant.

În concluzie, nu vă pierdeţi timpul dacă o citiţi.

Citate:

’’Unele infinităţi sunt mai mari decât altele.’’’’Sunt îndrăgostit de tine şi nu am chef să-mi refuz simpla plăcere de a spune lucruri adevărate. Sunt îndrăgostit de tine şi ştiu că iubirea e doar un strigăt în neant şi că uitarea este inevitabilă şi că suntem cu toţii condamnaţi şi că va veni o zi când toată munca noastră se va fi prefăcut în pulbere şi ştiu că soarele va înghiţi unicul pământ pe care-l vom avea vreodată şi sunt îndrăgostit de tine!’’

’’Omnis cellula e cellula. Toate celulele provin din celule. Fiecare celulă se naşte dintr-o celulă precedentă. Viaţa vine din viaţă. Viaţa generează viaţa generează viaţa generează viaţa generează viaţa.’’Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!