Recenzie Aventurile lui tom sawyer scrisa de "Adelydda"Recenzie Aventurile lui tom sawyer scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Aventurile lui tom sawyer 4 lei *
Aventurile lui tom sawyer 4.5 lei *
Aventurile lui tom sawyer 6.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Aventurile lui tom sawyer
Autor (i): Mark Twain
Adelydda Adelydda pe 2014-05-06 14:51:27 Rating:

Este o carte exceptionala despre prietenie, copilarie, copii, familie si valorile umane. Lumea vazuta prin ochii lui Tom Sawyer este unica, spectaculoasa, o lume in care multi copii si-ar dori sa patrunda. In construirea acestui personaj deosebit, scriitorul face un efort de imaginatie si creaza un Tom simpatic, nastrusnic, gata oricand de nazbatii, dar care in ciuda vietii aspre pe care o duce de fapt, nu isi pierde inocenta si sufletul curat de copil.

Cartea respira amuzament si uneori seriozitate, intamplari vazute de ochii unui copil care priveste viata ca pe ceva simplu, care nu se gandeste de la problemele de maine care pot aparea oricand. Intamplarile prin care Tom si Huck trec sunt captivante, iar viata lor este, cum am zis, visul multor copii. Recomand aceasta carte tuturor!

” Munca înseamnă ceea ce eşti silit să faci; jocul, tot ce faci de bunăvoie.”

” Tom recunoştea că viaţa nu e chiar atât de lipsită de bucurii. Descoperise, fără voie, o lege a firilor omeneşti şi anume că: pentru a face pe cineva să dorească un lucru, nu trebuie decât să pui piedici în calea dobândirii lui.”

” Tom îşi depăna gândurile. Era trist şi abătut. Se simţea părăsit, dispreţuit de toată lumea. El nu voia să facă decât bine şi dacă lumea îl înţelegea greşit, n-avea decât să suporte consecinţele. Şi de ce n-ar suporta? Cu ce drept se plângea cel părăsit? Da, hotărât va începe o viaţă de bandit. Din moment ce era silit, n-avea altă alegere. In clipa aceea era silit s-o facă. Şi acum se afla departe, dincolo de izlaz şi clinchetul clopoţelului şcolii pentru începerea „orei” ajunse la el, ca un zvon nedesluşit, începu să ofteze la gândul că niciodată nu va mai auzi sunetul acesta atât de familiar.”Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!