Recenzie Mananca, roaga-te, iubeste scrisa de "Silvia1988"Recenzie Mananca, roaga-te, iubeste scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mananca, roaga-te, iubeste 24.62 lei *
Mananca, roaga-te, iubeste 26.98 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Mananca, roaga-te, iubeste
Autor (i): Elizabeth Gilbert
Silvia1988 Silvia1988 pe 2013-11-12 22:00:46 Rating:

“Mananca, roaga-te, iubeste” este o carte care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui. Fiindca nu se stie cand poate fi de maaare ajutor, fie in rezolvarea unei probleme, fie in regasirea echilibrului cu propria persoana sau in general.

Am fost sceptica la inceput, stiind ca e o carte intens promovata, best seller international. Si din experienta, multe best-seller-uri fac abuz de acele ingrediente comerciale care le asigura succesul. Insa meritele cartii sunt cu totul altele si imposibil de negat.

Autoarea este totodata si personajul cartii, actiunea fiind inspirata din realitate, din viata sa derulata pe parcursul calatoriei in Italia, India si Indonezia. Ni se prezinta motivele care au dus la aceasta decizie, de a face calatoria in urma careia Liz se va intoarce catre sine si se va vindeca de trauma unui divort si a nefericirii in dragoste.

Sentimentele si trairile ei sunt prezentate si descrise pe intelesul tututor si cat se poate de realist, uneori si cu umor. Cuvintele ajung usor la inima cititorului, autoarea folosind un limbaj comun si exprimand toate ideile cu talent. Am reusit de minune sa empatizez cu Liz, stiind ca oricine se poate afla la un moment dat in impas emotional (cu atat mai mult cu cat suntem amandoua femei si avem slabiciuni asemanatoare).

Fiecare povestire m-a absorbit, ajungand aproape sa uit ca citesc o carte, experienta fiind asemanatoare cu o lunga discutie la cafea, pe care am avut-o cu autoarea ei.

Traseul vindecarii este unul original, bine gandit si lipsit de monotonie: Liz ajunge prima data in Italia, locul unde procesul vindecarii debuteaza, aceasta parte fiind mai mult despre deliciile culinare ale tarii, cateva prietenii pe care le leaga, precum si despre istoria bogata a Romei.

In India are loc adevarata confruntare cu demonii interiori, cu slabiciunile personale si cu tiparele distructive care conduc la depresie. Pentru oricine trece la un moment dat printr-o situatie nefericita, povestirile din India pot fi un adevarat tratament. Liz duce o lupta intensa de disciplinare cu propria fiinta, ajungand in final sa faca pace, sa se accepte pe sine, cu toate calitatile si defectele – aceasta fiind de fapt cheia vindecarii.

Indonezia, setul de povestiri care se refera la gasirea echilibrului, este o parte mai relaxanta si mai optimista. Insula Bali este locul in care singuratatea autoarei ia sfarsit si in care va reusi, in final, sa descopere motive de fericire, echilibru spiritual si placere adevarata.

Am parcurs in imaginatie traseul prin cele trei tari cu foarte mare interes, ceea ce m-a facut sa incadrez romanul “Eat pray love” la carti preferate. Numeroase povestiri sunt incarcate de umor si in multe te poti regasi, lucru care m-a facut sa privesc autoarea/personajul principal cu multa simpatie.
Cu alte cuvinte, aceasta carte m-a cucerit, pot spune ca m-a si ajutat pe alocuri. O recomand cu incredere, convinsa ca poate contribui la vindecarea starilor deprimante sau a crizelor existentiale mai bine decat orice manual de “self help”.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!