Recenzie Suflete damnate scrisa de "cassady"Recenzie Suflete damnate scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Numele cartii: Suflete damnate
Autor (i): Yrsa Sigurdardottir
cassady cassady pe 2013-04-06 22:48:39 Rating:

Suflete Damnate este prima carte scrisa de Yrsa Sigurdardottir pe care am citit-o. Pentru ca mi-a placut foarte mult am citit apoi si Zile Inghetate, dar desi e bunicica si aceasta, Suflete Damnate este net superioara.
Mi-a placut ca am avut ocazia sa aflu si lucruri noi citind-o nu numai sa ma bucur de un roman politist. De exemplu in Islanda numele de familie nu se mosteneste de la parinti la copii ci se formeaza din prenumele tatalui si terminatia Dottir pentru fete si am uitat care era cea pentru baieti, atfel ca numele autoarei inseamna de fapt Yrsa fiica lui Sigurdar.
Revenind la carte, este absolut senzationala si foarte bine scrisa. Povestea ste urmatoarea, Thora o avocata islandeza este solicitata de unul dintre clientii ei mai putin obisnuiti ca sa petreaca un weekend la hotelul acestuia in speranta ca va gasi incontractul de vanzare cumparare pe care ea il ajutase sa-l incheie un viu ascuns al proprietatii pe care si-a ridicat hotelul pentru a recupera din banii dati pe ea. Desi se indoieste ca ar putea rezolva ceva, ea accepta dat fiind ca are nevoie de un concediu si de putin tim p liber departe de problemele familia, un fost sot nu prea agreabil, cei doi copii ai ei si viitorul nepot pe care fiul minor urmeaza sa il ofere.
Ajunsa la hotel se confrunta cu o alta situatie, clientul ei este banuit de politie ca ar fi ucis arhitecta care se ocupa de proiectul de extindere al hotelului si itele se incalcesc dat fiind ca, clientul ei n-o ajuta deloc mintind referitor la relatia pe care o avea cu victima.
Dar Thora primeste o mana de ajutor de la iubitul ei, un detectiv german care vine sa ii faca o vizita si o si sprijina in investigatie. Lantul investigatiei ne duce inapoi in timp in perioada cand in Islanda erau nazisti, la fostii proprietari ai terenurilor pe care s-a construit hotelul si la felul cum povestile lor se intrepatund pentru a ascunde un teribil secret, uciderea unei fetite ci foarte multi ani in urma. Crima din trecut se reflecta in crima din prezent dat fiind ca urmasii incearca sa acopere trecutul. Este o carte superba si va asigur ca nu veti regreta citirea ei.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!