Recenzie Anna karenina scrisa de "andreea_87"Recenzie Anna karenina scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Numele cartii: Anna karenina
Autor (i): Lev Nikolaevici Tolstoi
andreea_87 andreea_87 pe 2012-12-07 16:07:54 Rating:

Si pentru ca iubesc literatura rusa, mai ales pe Tolstoi, nu pot sa nu scriu si despre romanul meu preferat, Anna Karenina. Este eroina cea mai complexa din punctul meu de vedere, cred ca e imposibil sa nu te regasesti macar in cateva dintre trasaturile sau trairile ei
Romanul pune in antiteza doua lumi paralele, aristrocratia rusa si viata rurala, simpla, iubiri din ambele paturi sociale, cu tot cu trairile lor, cu asemanarile si diferentele lor. Lumea Annei Karenina este inalta societate cu regulile ei drastice si etichetele care impun cel mai adesea casatorii fara iubire. Intr-o astfel de casatorie este prinsa si eroina insa nu ezita sa lasa totul, chiar si copilul, de dragul omului de care se indragosteste nebuneste, contele Vronski. Pasiunea pentru el este arzatoare si dusa la extrem, finalul este binecunoscut.
Cealalta poveste de iubire este cea dintre Kitty si Levin si se dezvolta mult mai calm, mai sincer intr-un spatiu rustic fara constrangeri si fara reguli. Levin iubeste natura, iubeste sa traiasca la tara si dezvolta pentru Kitty o iubire la fel de pura, care se dezvolta progresiv, constant si care in final o determina pe aceasta sa aleaga viata calma, rustica alaturi de omul drag.
Romanul este complex, la fel si protagonista si desi este destul de stufos nu te poti plictisi. S-a bucurat de-a lungul vremii de numeroase ecranizari, nu toate reusite, insa cea mai asteptata ajunge luna aceasta in cinematografe, asa ca ar fi pacat sa vedeti filmul inainte sa fi citit cartea.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!