Recenzie Dragostea in vremea holerei scrisa de "Nyx"Recenzie Dragostea in vremea holerei scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Dragostea in vremea holerei 39 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Dragostea in vremea holerei
Autor (i): Gabriel Garcia Marquez
Nyx Nyx pe 2012-09-30 19:55:54 Rating:

Cartea este un roman de dragoste care trebuie privit atat din punctul de vedere al iubirii din cadrul unei casnicii, cat si din punctul de vedere al iubirii idealiste.

Pe mine personal nu m-a impresionat atat de tare iubirea nesfarsita a lui Florentino Ariza, care, in timp ce o pastra in suflet pe Fermina Daza, isi vedea de ale lui, cat casnicia Ferminei si a lui Juvenal Urbino, care este zugravita nemaipomenit de realist. L-am agreat de la bun inceput pe Juvenal Urbino, un om cu defecte, calitati, dar care stie ce vrea si l-am compatimit pe aproape toata durata cartii pe Florentino Ariza, care nu stiu ce casnicie ar fi avut cu iubirea vietii lui, daca s-ar fi casatorit de tineri, asa cum planuisera. Juvenal Urbino mi s-a parut un personaj mult mai complex decat Florentino Ariza.

Momentul in care s-au regasit cei doi (Florentino si Fermina) este, dupa parerea mea, momentul cel mai potrivit pentru ei de a fi impreuna. Fermina Daza isi dorea sa nu fie singura, iar el si-a atins idealul intr-un moment cand nu mai putea fi dezamagit ca nu corespunde cu ceea ce-si inchipuise.

Cartea este o minunatie! Stilul inconfundabil al lui Garcia Marquez, personajele cu nebuniile si inhibitiile lor, povestea in sine, m-au facut sa savurez fiecare cuvant.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!