Recenzie Sfidarea (jocurile foamei) scrisa de "MissValery"Recenzie Sfidarea (jocurile foamei) scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sfidarea (jocurile foamei) 21.6 lei *
Sfidarea (jocurile foamei) 21.6 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Sfidarea (jocurile foamei)
Autor (i): Suzanne Collins
MissValery MissValery pe 2012-08-09 11:57:35 Rating:

Sfidarea (Catching Fire in original), este cea de-a doua carte a trilogiei "Jocurile Foamei", dar prima in topul preferintelor mele. Putin spus ca nu am mai putut sa o las jos din mana. As fi renuntat la somn ca sa citesc cat mai mult, dar in acelasi timp mi-as fi dorit sa nu se termine prea curand. Daca nu as avea atatea alte carti care ma asteapta, cuminti, sa le descopar, as fi putut sa o citesc la nesfarsit.

Actiunea este reluata din punctul in care s-a terminat prima parte. Daca cititi aceste randuri, banuiesc ca sunteti deja familiarizati cu subiectul primei carti, astfel incat stiti ca cea de-a 74-a editie a Jocurilor a fost una speciala, intrucat a avut doi invingatori: Katniss si Peeta. Desi se intorc in Districtul 12, vietile lor nu vor mai fi la fel. Nici nu ar mai avea acum. Traiul de pe o zi pe alta ramane doar o amintire pentru Katniss cand i se ofera o casa in Cartierul Invingatorilor, unde vecini ii sunt Peeta si Haymitch.

Relatiile dintre Katniss si Peeta par sa se fi racit, acum cand, cred ei, nu mai sunt supravegheati in permanenta. Dar nicio indiscretie nu ii scapa presedintelui Snow, care nu o are la inima pe fata de foc, ceea care a reusit sa fisureze un sistem ce parea sa functioneze cu succes in ultimii 74 de ani. Comportamentul ei din timpul Jocurilor a declansat o serie de revolte in districte, lucru pe care Katniss il remarca in timpul Turneului Invingatorilor (ocazie cu care Katniss si Peeta sunt nevoiti sa isi reia rolul de indragostiti, pentru a-si proteja familiile de furia Capitoliului).

Katniss, fata de foc din cel mai sarac district al Panemului, se transforma sub ochii publicului (si cu ajutorul stilistului Cinna) in "gaita zeflemitoare", un simbol al rebeliunii, adoptat de toti cei care sunt impotriva Capitoliului si a tiraniei manifestate de acesta.

Dar cum presedintele Snow nu suporta sa isi vada autoritatea subminata, trebuie sa ia masuri si sa o distruga pe Katniss fara sa isi atraga furia maselor. Noroc ca se apropie cea de-a 75-a editie a Jocurilor Foamei, una aniversara. La fiecare 25 de ani, are loc o editie speciala a Jocurilor, iar cea din acest an se anunta memorabila...

Pe langa personajele pe care deja le cunoastem si pe care am ajuns sa le indragim sau nu, dupa caz, in aceasta a doua parte vor intra in scena (mai bine spus, in arena) si altele, care vor avea un rol important. Dintre acestea, se vor detaja Finnick, Beetee, Johanna Mason si Plutarch.

Cu greu ma abtin sa nu dau prea multe detalii, dar nu vreau sa va stric placerea lecturii. As putea sa vorbesc mult si bine despre Jocurile Foamei, dar nu vreau sa va plictisesc si sa va faceti o impresie gresita despre cartile acestea, pe care puteti sa le numiti oricum, numai plictisitoare nu.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!