Recenzie Un englez la Paris. Educatia continentala scrisa de "MissValery"



Recenzie Un englez la Paris. Educatia continentala scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Numele cartii: Un englez la Paris. Educatia continentala
Autor (i): Michael Sadler
MissValery MissValery pe 2012-06-04 09:53:23 Rating:

Cred ca am zis de mii de ori, oricui a avut rabdarea sa ma asculte, ca iubesc tot ceea ce tine de Franta. Nu este de mirare astfel ca citesc cu placere toate cartile care promit o incursiune in universul frantuzesc, cu ale sale joie de vivre, savoir faire si plaisir d'amour.

Cartea "Un englez la Paris" (subintitulata "Educatia continentala") le are pe toate acestea si ceva mai mult. Este o lectura atat de placuta incat pana si cei imuni la sarmul frantuzesc se vor lasa cuceriti. Autorul - Michael Sadler, un englez get-beget -, este indragostit iremediabil, ca multi altii inaintea lui, de lumea atat de pestrita de dincolo de Canal.

Franta inseamna branzeturi puturoase, mancaruri rafinate dar si feluri ciudate, degustari de vin, accent de invidiat, femei ispititoare, vacante pe coasta de Azur, si nimic din toate acestea nu-i scapa lui Michael Sandler. Episoade de un haz nebun in care se intrepatrund, de fiecare data, cuvinte si expresii in franceza, fac din carte atat o lectura agreabila, cat si un veritabil dictionar. Este o adevarata placere sa inveti limba lui Voltaire de la un locuitor al tarii lui Shakespeare. Mai ales ca nici nu e greu, asa cum spune si autorul: "Dupa ultimele mele calcule, voi stapani la perfectie aceasta limba in 2084."

Un englez la Paris este abia prima parte a unei trilogii. Primul an petrecut de autor la Paris este prezentat cu un amestec de afectiune si amuzament. Nici nu se poate altfel, cand afli ca francezii au o eticheta de respectat chiar si atunci cand cumpara flori si cand descoperi pericolele "untului negru". Cum se poate transporta o bucata mare de Livarot (o branza foarte mirositoare, "Colonel" pentru cunoscutori) si cum poate cricketul sa functioneze ca preludiu? Astfel de lucruri, aparent inutile, pot face o mare diferenta, cum este, de altfel, si cazul de fata.

La finalul cartii gasiti si un glosar, in aceeasi nota amuzanta, precum si cateva dintre retetele Cvintetului renumit (trebuie sa cititi cartea ca sa intelegeti despre ce vorbesc).

Va provoc sa cititi cartea aceasta si sa nu radeti! Asa-i ca nu se poate?



Comenteaza

















Poll

Votati cartea lunii!