Recenzie Valentine scrisa de "MissValery"Recenzie Valentine scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Valentine 18.15 lei *
Valentine 19.9 lei *
Valentine 22.7 lei *
Valentine 26.18 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Valentine
Autor (i): Adriana Trigiani
MissValery MissValery pe 2012-04-15 21:48:34 Rating:

O carte ca o vacanta: atat de placuta incat nici nu iti dai seama cand s-a terminat, la final ramanand amintirile si dorinta de mai mult."Mai vreau!" mi-am spus si eu dupa ce am citit (savurat, mai bine zis), toate cele 520 de pagini. Pantofi, povesti de dragoste, Italia, insula Capri... La prima vedere pare ca vorbesc depre o lista de dorinte, dar Valentine este mai mult decat atat.

Adriana Trigiani ne face cunostiinta cu o eroina adorabila. Tanara Valentine Roncalli, cunoscuta de toti ca Ceahazlie, provine dintr-o familie cu origini italiene dar stabilita la New York. Aici, in metropola secolului XXI, sa pastrezi o afacere de familie veche de peste 80 de ani care consta in confectionarea incaltamintei de lux la comanda, se dovedeste a fi o adevarata provocare. Cum sa multumesti gusturile societii moderne fara sa te abati totusi de la traditia care sta in spatele firmei de pantofi Angelini? Tot greul cade in seama Valentinei, care isi gaseste vocatia, si nu numai, cu prilejul unui drum in Italia.

Aici incepe partea mea preferata din carte. Peisajele italiene sunt asa de frumos descrise incat ai impresia ca admiri o insiruire de vederi, iar episodul cu insula Capri poate fi folosit cu succes ca si brosura de promovare a regiunii. E imposibil sa nu iti doresti sa ajungi acolo, pe cont propriu, cu prietenii, dar mai ales, cu persoana iubita. Apoi, toate acele incursiuni in universul mestesugarilor italieni, nu face decat sa ne justifice pasiunea pentru pantofi de calitate, iar priceperea lui Roman intr-ale bucatariei provoaca o pofta de mancare cum nu s-a mai intamplat de la "Mananca, roaga-te, iubeste" incoace. Pentru astfel de pofte, cartea este "prevazuta" la final cu retete inspirate de cateva dintre personajele din roman.

Valentine ne demonstreaza (pentru a cata oara?), ca niciodata nu este prea tarziu sa descoperi adevarata dragoste, fie ea pentru un italian chipes sau pentru... pantofi.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!