Recenzie Cum se scrie un bestseller. tehnica americana pentru a transforma o idee intr-un roman de succes scrisa de "Laura"



Recenzie Cum se scrie un bestseller. tehnica americana pentru a transforma o idee intr-un roman de succes scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Cum se scrie un bestseller. tehnica americana pentru a transforma o idee intr-un roman de succes 16.5 lei *
Cum se scrie un bestseller. tehnica americana pentru a transforma o idee intr-un roman de succes 18 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Cum se scrie un bestseller. tehnica americana pentru a transforma o idee intr-un roman de succes
Autor (i): Monica Ramirez
Laura Laura pe 2012-01-12 18:50:55 Rating:

Vreau să vă spun câteva vorbe despre o cărţulie uşoară, nu ai ce citit într-o zi. Cele 124 de pagini zboară pe nesimţite.
Şi pentru că am avut cândva un gând să scriu o carte, am citit-o cu interes crescut, dar cel mai interesant e faptul că mai sunt şi alţii în aceeaşi situaţie. Nu e roman, nu e ghid, nu zice nimeni că ce stă scris în aceste pagini, e batut în cuie.

În cuvinte simple, cu exemple şi detaliat sunt prezentate toate elementele cheie scrierii unui roman de succes. Nu te gândi că pentru a scrie, ai nevoie doar de o idee. Ai ideea, ştii foarte bine cum urmează să se dezvolte aceasta.

Perfect! Ai ideea foarte bine conturată, e mai mult decât minunat, dar nu te hazarda. Îmi pare rău dacă îţi tai din entuziasm, dar pe lângă ideea de bază, mai ai nevoie de atât de multe! Te rog să nu uiţi că, Monica Ramirez nu îţi dă lecţii, ea doar îţi arată paşii importanţi pe care trebuie să îi parcurgă romanul tău.
Nu voi scrie mai jos în ordinea din carte ce mai are nevoie romanul pentru a ajunge în librării.. Este important să citeşti cartea dacă îţi doreşti, cu adevărat, să scrii un roman. După ideea de bază şi dezvoltarea ei, următorii paşi sunt:

- Înainte de toate trebuie să te informezi şi să stăpâneşti bine detalii oricât de mici ar fi. Cu siguranţă, acţiunea romanului se va desfăşura într-o tară, apoi oraş si trebuie să ai în vedere elemente de situare, locuitori, religie, etnie, mâncare,învăţământ, muzică, vedete etc. Ai răbdare şi caută toate detaliile de care ai nevoie în cartea ta;

-Personajele au şi ele un rol esenţial. Trebuie să ţii seama de foarte multe lucruri. Ai nevoie de personaje principale (nume, familie, rude, rol în societate, loc de muncă, au nevoie de un trecut, de prieteni sau foşti iubiţi etc), personaje secundare (cu toate elementele scrise mai devreme) şi personaje de fond (sunt acelea care apar doar în anumite episoade sau situaţii din acţiunea romanului);

-Trebuie să ai cunoşti foarte bine ce şi cum se va întâmpla în cartea ta;

-Abia apoi, treci la scrierea propriu-zisă. Deşi pare uşor, nu e chia aşa. Până şi aici ai de stabilit anumite coordonate. Alege persoana la care vrei să scrii această carte, şi nu o schimba pe parcursul romanului;

-Nu uita de dialog, el nu trebuie să lipsească din carte şi indicat ar fi să arătaţi întâmplările, nu să le povestiţi. Cititorul are nevoie de detalii pentru a viziune clară a acţiunii; el necesită gânduri, sentimente şi emoţii. Dacă va lăudaţi un personaj nu veţi convinge cititorul, dar dacă veţi descrie stări, veţi scrie scene, dialoguri, cititorul va fi atras şi curios, îi veţi pune imaginaţia în mişcare;

-După scrierea cărţii, fiţi convinşi de faptul că aţi mai făcut anumite greşeli, chiar şi fără să vreţi. Faceţi corectura după o pauză de câteva zile şi dacă după această, la recitirea fiecărui capitol, sesizaţi o dorinţă de a tăia propoziţii sau pasaje, nimic nu trebuie să vă oprească să o faceţi;

-Ultima etapă a romanului vostru este trimiterea lmanuscrisului către edituri. Sa nu trimiteţi din prima faza manuscrisul. Prima încercare: scrieri un paragraf despre roman, unul care să atrage, dar fără să dezvăluiţi prea multe, apoi spuneţi cateva lucruri despre voi. Nu uitaţi să precizaţi titlul cărţii şi genul din care face parte. Trimiteţi manuscrisul către editura doar dacă vi se cere asta. Să nu fiţi deyamagiţi dacă veţi fi refuzaţi. Cel mai important e ca aveşi cartea pe care aţi visat să o scrieţi. Găsirea editurii la care să o publicaţi e doar o chestiune de timp.

Cam asta e cu scrisul unei cărţi. Pare sau nu uşor! Dar aveţi un vis: să scrieţi o carte!



Comenteaza

















Poll

Votati cartea lunii!