Recenzie Rework scrisa de "andres"Recenzie Rework scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Rework 43.99 lei *
Rework 47.2 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Rework
Autor (i): David Heinemeier Hansson, Jason Fried
andres andres pe 2011-12-02 18:27:15 Rating:

De cate ori ti s-a intamplat sa citesti un calendar si sa spui: “vreau cartea asta”? Foarte rar sau poate chiar deloc. Cu siguranta va intrebati despre ce calendar vorbesc sau ce carte…

Intr-o zi cu soare am primit un calendar. Fiecare luna are alaturi un mesaj, citat dintr-o carte. L-am citit in aceeasi zi cu soare si m-am trezit spunand ca vreau acea carte. Si am citit-o. REWORK este cartea care iti ofera idei, raspunsuri la intrebari de genul “cum sa…?, cand…?, pe cine… ”, raspunsuri atat de simple incat te intrebi cum de nu te-ai gandit si tu la ele.

Vei spune probabil ca stii tot ce iti spun autorii (David Heinemeier Hansson si Jason Fried – fondatori ai 37Signals), intrebarea este: aplici zi de zi ceea ce stii? Uneori avem nevoie de cuvintele altora, de sfaturile celor care au reusit pentru a face urmatorul pas, pentru a alege ceea ce este mai bun pentru noi.

REWORK este cartea care vine in sprijunul tau fie ca esti angajat entuziast sau plictisit, ca ai o afacere mica sau mai mare, fie ca visezi la ceva nou. Cu cat esti mai mic cu atat sfaturile sunt mai binevenite, cand esti mic aduni experienta si orice sfat in legatura cu pasii pe care ar trebui sau nu ar trebui sa ii faci este mai mult decat genial. Daca il aplici, desigur!

REWORK iti spune sa faci ceva, sa faci primul pas si totul va veni de la sine, iti spune sa faci lucrurile sa fie simple, sa nu pierzi timpul cu maruntisuri care nu duc la nimic bun. Iti spune sa fii tu, sa nu te dai drept altcineva, sa fii sincer si deschis cu cei din jurul tau, cu angajatii sau clientii tai.

REWORK spune multe. Cel mai mult mi-au placut sfaturile care pareau a se bate cap in cap cu realitatea. Cum sa faci mai putin decat face concurenta, cum adica sa nu faci sedinte, cum se poate ca CVurile sa fie absurde? Si totusi aceastea sunt adevaruri pe care nu le luam in seama pana cand nu ne lovim de ele.

“Daca stai sa te gandesti, adevaratul pret al sedintelor este uluitor. Sa spunem ca planifici o sedinta care dureaza o ora si inviti zece persoane sa participe. Practic, este o sedinta de zece ore, nu una de o ora. Dai la schimb zece ore productive pe o ora de sedinta.” Si nu, nu se sustine faptul ca sedintele sunt intotdeauna inutile, dar de cele mai multe ori asa este. Sunt oameni carora le place sa se auda vorbind si apoi au pretentia ca lucrurile discutate sa se faca batand din palme. Cum ar putea un om sa rezolve cerintele din moment ce el a stat mare parte din timpul productiv intr-o sedinta interminabila?

Multe dintre cele scrise aici ar merita sa stea lipite pe usa de la intrare in firma, ar trebui citite atat de sefi cat si de angajati ca pe un crez, iar si iar, pana se lipesc de retina si intra in rutina zilnica. Pastreaza lucrurile simple, ignora realitatea, urmareste-ti interesul, fa mai putin si in acelasi timp mai mult, spune si “nu”, nu-ti trata angajatii ca pe copii si, printre altele, mai si dormi. Cu cat esti mai obosit, pentru ca de, faci ore suplimentare pentru rezolva cat mai multe taskuri, cu atat pierzi mai mult timp.

Recomand aceasta carte pagina cu pagina. Sunt lucruri pe care le stii, dar pe care e nevoie sa ti le reaminteasca cineva, macar din cand in cand!Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!