Recenzie Manon lescaut, editia a ii-a scrisa de "Laura"Recenzie Manon lescaut, editia a ii-a scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Numele cartii: Manon lescaut, editia a ii-a
Autor (i): Abatele Prevost
Laura Laura pe 2011-11-12 12:03:54 Rating:

Asa imi place sa descopar minunatii literare in cartile care nu-mi transmit mare lucru, la prima vedere. Inca nu stiu care a fost motivul pentru care mi s-a daruit aceasta carte, dar stiu sigur ca mi-a placut enorm.

Ai putea sa-ti povestesti viata unui necunoscut, pe care il intalnesti intamplator, dar care, intr-un moment de rascruce, este dispus sa te asculte? Si daca tu ai asculta o poveste de viata, care ar fi urmatorul pas?

Povestea unui tanar, de 17 ani, din familie buna, paraseste casa parinteasca si se aventureaza prin viata, nebanuind ce anume va fi nevoit sa indure din partea vietii, in urma propriilor greseli.

Imi plac povestile de dragoste, le citesc si traiesc totodata. Daca la mijloc este iubire, nu inseamna ca e totul roz si frumos. Exista povesti de iubire atat de triste, incat ai vrea sa inchizi ochii, ca sa nu mai doara, sa nu mai simti neputinta de a nu putea schimba cursul ei.

O dragoste la prima vedere poate dura o zi, o saptamana, o luna, un an sau o viata, dar o dragoste adevarata care se loveste de un destin crunt, este pusa la grea incercare, supusa la gelozii si neincredere. Poate exista si pericolul de a pierde persoana iubita si nefericirea de a iubi, dar de a nu putea trai iubirea ce-ti macina sufletul, prin cate poate trece?

Prin foarte multe, prin prea multe si daca la final simti ca, bine sau rau, ai facut totul pentru ea, atunci cu siguranta sentimentul este unul mai mult decat real si intens

E cu atat mai trist cu cat in jocul sufletelor nevinovate, pline de iubire patimasa, intervine si iubirea pentru lux, bani cat mai multi, iar pentru ca nu poti trai altfel, esti dispus sa te folosesti de farmecul personal si sa inseli in repetate randuri.

Si cum nimic nu e vesnic, lucrurile pot lua o intorsatura nebanuita si te trezesti privat de libertate, singur si implicat in probleme din care nu mai vezi nici un fel de scapare, decat… fuga si minciuna

Totul se poate termina tragic, asa cum se termina si povestea lui Manon, care a reusit sa-si traiasca iubirea pana la final. Dar oare acest gand te poate face sa nu te mai simti vinovat, sa uiti de toate greselile savarsite?

Manon Lescaut, a fost o lectie de viata, o forma de incurajare, o certitudine ca orice suferinta trebuie sa ne intareasca si nu sa ne doboare. O carte din care intelegi si partea ascunsa si mai putin frumoasa a iubirii, a dragostei dincolo de propria viata.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!