Recenzie Revolta (jocurile foamei) scrisa de "Vero234"Recenzie Revolta (jocurile foamei) scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Revolta (jocurile foamei) 21.6 lei *
Revolta (jocurile foamei) 21.6 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Revolta (jocurile foamei)
Autor (i): Suzanne Collins
Vero234 Vero234 pe 2011-07-29 22:58:02 Rating:

Revolta sau “Panem et circenses”
Finalul mult asteptat al seriei Jocurile Foamei impresioneaza ,te pune pe ganduri ,iti creeaza o larga gama de sintimente,dar in mod sigur este un spectacol continuu al unui viitor mai apropiat decat credem.
Dar sa incepem cu inceputul:
In prima parte-“Cenusa” avem parte de imaginea unui disctrict distrus ,al unor oameni ramasi fara casa sau familii.Disparitia Districtului 12 ii obliga pe putinii supravietuitori sa se refugieze in Districtul 13 ,considerat inexistent pana acum.Katniss ne este dezvaluita in intregime,nu mai este doar fata din Filon care lupta pentru supravietuire.Ea este acum cea mai puternica arma a rebelilor,dar in acelasi timp un suflet chinuit de mortile celor dragi si de umbrele trecutului de care nu poate scapa.
Pentru popor filmeaza scene in care instiga la rebeliune ,devenind un simbol ,dar in carte ne sunt prezentate la fel ca in “Jocul lui Ender” chinurile si framantarile care bantuie un suflet care va deveni legenda.
In a doua parte-“Atacul” razboiul porneste cu adevarat pentru Districtul 13 aflat la mare adancime sub pamant.Presedintele Snow stie ca trebuie s-o distruga pe Katniss cu orice pret,asa ca il tortureaza pe Peeta care devine convins ca trebuie s-o omoare pe cea care i-a fost odata suflet pereche.
Autoarea reuseste sa il transforme pe Snow intr-un monstru care te infioara,iar simplul gand al unui trandafir alb devine un cosmar.Snow este un maestru al persuasiunii si al artei razboiul care o va bantui pe Katniss si dupa moarte.
Cea de-a treia parte-“Asasinatul” are multe semnificatii,dar cu mesajul ca nimeni nu este in siguranta.Prietenii vor devein dusmani,imperii vor cadea,altele se vor ridica din cenusa.Focul va mistui trandafirii.Arena devine Panemul iar Katniss si Snow sunt jucatorii principali.
Un alt lucru care mi-a placut a fost sfarsitul care nu este de genul toata lumea se impaca si traieste fericita pana la adanci batraneti.Un astfel de sfarsit asr fi fost deplasat dupa parerea mea pentru ca odata ce ai fost in foc mereu vei avea cicatricile ramase.
In concluzie Revolta este o previziune sumbra a ceea ce un om si un popor pot deveni.Este un must-read,deorece este o poveste care va va tulbura,o poveste cum rar mai gasesti pe piata axfixiata de scrieri fara substanta.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!