Recenzie Crimele lui van gogh scrisa de "andreeatoma"Recenzie Crimele lui van gogh scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Crimele lui van gogh 6 lei *
Crimele lui van gogh 7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Crimele lui van gogh
Autor (i): Jose Pablo Feinmann
andreeatoma andreeatoma pe 2011-05-18 14:11:39 Rating:

Ce legatura poate exista intre Van Gogh si seria de crime in jurul caruia se desfasoara acest roman?
In Crimele lui Van Gogh avem o incursiune interesanta in mintea unui criminal in serie...o analiza profunda asupra psihicului sau...cata nebunie si cata luciditate se afla la originea acestei inlantuiri de crime... Pasiunea pentru cinematografie, insuccesul in plan personal, dispretul sau fata de societate si al societatii fata de el sunt tot atatia factori premergatori transformarii intr-un asasin cu sange rece...presarat cu idei cu iz filosofic, acest roman este pur si simplu fascinant...o lectura placuta si antrenanta, frazele curg atat de limpede... Intamplarile, ce pe alocuri au o doza de umor, asezoneaza cockteilul de crime, din care nu lipsesc logica si cugetarile celui care semneaza scenariul unui sangeros film al realitatii.
Nu lipsesc nici picanteriile...printre randuri, isi fac loc si povestile de iubire, uneori iesind din sfera normalului, marcate de cruda realitate, cu un final mai mult sau mai putin fericit ...ce se intampla cand dorinta de a ucide se impleteste cu dragostea?...care instinct va fi mai puternic?...
Desi subiectul crimei este exploatat la maxim in literatura si nu numai, acest roman este inedit, prin stil, prin modul de abordare...sunt scene macabre, insa nu infioratoare. Fiecare crima are motivatia sa, vine ca un fel de sanctionare a unui gest, iar per ansamblu, seria de crime are o alta motivatie, interioara.
Incercarile autoritatilor de a prinde criminalul ce a inspaimantat intregul Buenos Aires, sunt un prilej pentru autor de a ironiza atat presa cat si situatia politica. Presa exploateaza la maxim subiectul, in lupta pentru rating... autoritatile se acuza reciproc de incompetenta, iar asasinul...continua sa faca victime...va fi sau nu prins?...Va reusi acest Van Gogh sa isi vada visul implinit?...Un vis pentru care si-a pus pe tava sufletul...intreaga sa fiinta...Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!