Recenzie Mananca, roaga-te, iubeste scrisa de "Laura"Recenzie Mananca, roaga-te, iubeste scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Mananca, roaga-te, iubeste 24.62 lei *
Mananca, roaga-te, iubeste 26.98 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Mananca, roaga-te, iubeste
Autor (i): Elizabeth Gilbert
Laura Laura pe 2011-05-18 11:58:14 Rating:

In ziua in care am decis sa citesc Eat, Pray, Love (Mananca, roga-te iubeste) am stiut ca urma o carte superba, asta din spusele celorlalti. Cartea devenita imediat bestseller prezinta viata autoarei Liz Gilbert imediat dupa ce se decide sa divorteze de sotul ei.

Ceea ce urmeaza nu cred ca e greu de imaginat sau poate da. Decizia sa te desparti de omul cu care ai impartit ani la rand viata, casa, patul si nu numai ne este deloc usoara. Liz a luat aceasta hotarare nestiind ca nu va avea parte de un divort rapid si lipsit de tam-tam.

Dupa 2 ani de certuri, in care a cedat toate cele adunate intr-o viata, urmeaza o alta decizie importanta de refacere, de regasire a propriei persoane; dezamagita, cu moralul la pamant, pleaca singura intr-o calatorie lunga, calatorie din care isi doreste saa se intoarca cu totul alt om.

Prima oprire o face in Italia, unde cunoaste lume cu care ramane prietena sau in relatii bune. In Italia, Liz gusta din placerile gastronomice, atat de mult incat uita de silueta, asa incat, este nevoita sa-si schimbe si garderopa. Sa iei 12 km in doar cateva saptamani necesita ceva munca, pardon, mancare.

Fac o paranteza sa subliniez cat de mult imi place stilul Elizabethei Gilbert de a se caracteriza, de a se autoironiza si de a face haz de necaz

Daca in Italia, isi permite sa „guste” si sa-si rasfete stomacul, in India, lucrurile se schimba, se stabileste aici pentru a se apropia de Divinitate. Aici trebuie sa se obisnuiasca cu mancare putina, trezit foarte devreme si meditatie cat mai multa. Dupa multe incercari si mai multe tentative de a renunta la meditatie, schimba tactica; asa trece de la munca in templu, la Ghid in templu (unde are voie sa vorbeasca si sa rada) pentru vizitatori.

A doua paranteza – mi-am schimbat complet parerea despre yoga!

Paraseste India si face o ultima oprire in Indonezia, unde revine la casa batranului vindicato, Ketut, de la care doreste sa invete noi tehnici de meditatie. In ultima ei calatorie cunoaste o alta vintecatoare, mama a trei copilasi, care o asigura ca va gasi barbat bun, in ciuda faptului ca Liz nu-si dorea o alta relatie.

Faptul ca nu-si doreste nu inseamna ca nu va gasi un om care ii devine drag pe zi ce trece, Felipe reuseste sa o faca sa creada in iubire, nu si in casatorie.

Mananca, roaga-te, iubeste o carte talisman pe care m-am decis sa o asez in biblioteca sufletului meu si sa am acces la ea oricand. O carte- lectie de viata ce poate ajuta pe oricine sa se regaseasca si sa se accepte exact asa cum este.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!