Recenzie Madame Picasso scrisa de "abookaffair"Recenzie Madame Picasso scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Madame Picasso 33.74 lei *
Madame Picasso 40.5 lei *
Madame Picasso 44.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Madame Picasso
Autor (i): Anne Girard
abookaffair abookaffair pe 2019-06-07 14:17:35 Rating:

Numele meu este Eva Gouel sau puteti sa imi spuneti pe noul meu nume, mai sic : Marcelle Humbert. Sau Madame Picasso. Traiesc in Franta in 1911 si parintii mei, oamenii simpli si muncitori, vor sa ma oblige sa ma marit.

Asa ca am fugit de acasa la Paris si lucrez la Moulin Rouge unde cos costumele dansatoarelor, urmandu-mi adevarata pasiune. Am un iubit, Louis,  care este pictor si polonez, la fel ca mama mea. Insa sincer, nu ma prea atrage. Imi doresc mai mult de la viata decat un trai in obscuritate si mediocritate. Intr-o seara mi-am zarit dragostea vietii stand in primul rand la cabaret si m-am indragostit pe loc. Abia mai tarziu am aflat ca el este celebrul pictor Picasso.Intamplator ne-am vazut la o galerie de arta si, fara sa imi dau seama ce s-a intamplat, mi-am petrecut noaptea cu el. A doua zi insa am aflat ca e insurat cu Fernande, o tanara frumoasa si impunatoare. Bine, nu insurat-insurat, cu acte. Insa femeie asa se autointitula, deci ceva trebuia sa fie.

Intamplarea a facut sa ii devin prietena Fernandei si chiar confidenta, desi in sinea mea stiam ca il iubesc pe Picasso si vreau sa fiu cu el toata viata, indiferent de piedici.

Relatia cu Louis nu a functionat, el nu era la fel de senzual, puternic si talentat ca dragul meu Picasso, asa ca, pana la urma, am devenit amanta lui, urmand sa ne casatorim. Datorita lui am experimentat cu adevarat ce insemana sa te invarti in cercurile inalte din Paris si am cunoscut cele mai importante personalitati ale vremii : pe Gertrude , Guillaume Apollinaire, Braque, Andre Derain.

A, si tot datorita lui am folosit o inventie ciudata, telefonul, si m-am plimbat cu masina, un fel de caruta moderna si prea rapida.

Iubitul meu a fost acuzat ca a furat celebrul tablou Mona Lisa din Luvru, insa eu stiu ca nu a avut niciun amestec in asta.I-am cunoscut familia din Barcelona, i-am fost muza si l-am incurajat de fiecare data, fie ca picta arlechini, facea colaje, sau nu se mai satura de cubism. Desi la inceput imi doream sa reusesc cu fortele proprii, sa realizez ceva in viata, de cand l-am cunsocut pe Picasso fericirea lui a fost singurul meu scop in viata.

Urma sa ne casatorim cand am aflat ca e posibil sa am cancer. Normal ca i-am ascuns asta iubitului meu, temandu-ma ca ma va parasi. Ce mai conta viata mea? Cum va spuneam, important era sa fie el fericit si sa nu se intoarca la fosta Madame Picasso, Fernande.
Oamenii spun ca Picasso a avut multe iubite, sotiisi amante si ca pe unele le-a impins catre sinucidere. Tot ei zic ca el era posesiv si profita de faima lui pentru a isi lua amante mult mai tinere, care sa il divinizeze.

Eu l-am vazut altfel. O personalitate puternica, un adevarat spirit de artist cu peste 25.000 de creatii de-a lungul vietii.

Sau oare asa a vrut sa il portretizeze autoare? Ei bine, o sa reuseasca si pe voi sa va faca sa empatizati cu scumpul meu Picasso, sa simtiti ca traiti putin din mirajul epocii si sa imi intelegeti iubirea mea dusa la extrem. Ai facut treaba buna, Anne.

Dar oare cum a fost cu adevarat Pablo Diego Jose Francisco de Paula Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Cipriano de la Santisima Trinidad Matryr Patricio Clito Ruiz y Picasso?Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!