Recenzie Un barbat iubeste mai mult decat o femeie scrisa de "alinasanda"Recenzie Un barbat iubeste mai mult decat o femeie scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Un barbat iubeste mai mult decat o femeie 45 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Un barbat iubeste mai mult decat o femeie
Autor (i): Dan Trutia
alinasanda alinasanda pe 2018-10-21 07:04:09 Rating:

Recunosc, m-a atras titlul pe care l-am descoperit întâmplător pe o reţea de socializare. Zic: Oare?? Chiar aşa?? Hai să văd cum şi în ce fel pot fi ei mai sentimentali decât noi…


Am decis că e timpul să mă răsfăţ şi eu şi să adaug o nouă experienţă de lectura şi mi-am comandat-o.

Când în sfârşit am avut-o în mână, şi mai apoi în suflet, am constatat cu surprindere atenţia autorului pentru calitatea tipăriturii, fapt ce denotă respectul faţă de sine şi de cititori. ” O mulțime de nuanțe și tonuri, într-o armonie perfectă, oriunde ai privi” am descoperit cu încântare în paginile ei.

Volumul surprinde 21 de ipostaze ale iubirii , prevestite de câte o imagine a simbolurilor cele mai cunoscute ale acesteia: florile. Nu am trişat şi nu am privit înainte pozele, am lăsat ideile să mă învăluie în curgerea lor. Mi-am alocat luxul de a mă desprinde de banalul cotidianului unei seri şi m-am pierdut şi regăsit în acelaşi timp printre pagini.

Am descoperit un suflet profund, sensibil, pe care creativitatea din iubire l-a ajutat să tindă spre desăvârşire, că de altfel pe noi toţi. Iubirea când e reală, asumată şi profund simţită, ne transforma în demiurgi, făuritori de universuri ale pasiunii, tandreţei, devotamentului şi desăvârşirii.

Idei precum sufletul pereche, prietenie şi apoi iubire, filtre prin care percepem ce este în jurul nostru (nu îmi place să o proclam realitate, fiecare are realitatea sa, în opinia mea, funcţie de ce l-a modelat şi ce cale a ales), optimism în perceperea vieţii, necazurile care desăvârșesc-per aspera ad astra, puterea gândului, rolul de catalizator al unei relaţii, s.a.m.d. sunt armonios împletite într-o relatare despre o relaţie dintre două persoane, ce se constituie de fapt cadrul în care au loc revelaţiile.
Cartea aduce în fața cititorului ” noi lumi, mult prea rar căutate și înțelese”, lumi în care o privire e ca o rază de soare binefăcătoare, un gest banal e precum un totem ridicat în cinstea alchimiei sentimentelor și nuditatea emoțională este singura realitate dezirabilă și savurată. Lumi în care ” dacă privești cu atenție, fiecare strop de apă îți zâmbește”. Iubirea e cea care dilată clipa pentru eternitate și ne îmbracă în scânteietoarea mantie a esențialului : să trăiești pentru a iubi!!

Faptul că se termină totuşi niţel abrupt şi misterios o face memorabilă, probabil chiar ăsta era scopul de la început. Se cere o continuare şi totuşi ea prin sine e deplin împlinită.

Dincolo de titlu, care este doar pe jumătate, ideea ce mi-a rămas este că tot noi femeile suntem cele pentru care bărbaţii se străduiesc să devină cele mai bune versiuni şi asta deoarece un bărbat iubeşte mai mult decât o femeie datorită femeii pe care o iubeşte!!!!!

Când faci totul cu pasiune, totul devine memorabil şi pentru sine şi pentru cei din jur…e ideea de final cu care vreau să-mi închei expunerea despre ceea ce a însemnat o experienţă memorabilă de lectură!!Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!