Recenzie Colectionara de parfumuri interzise scrisa de "alinasanda"Recenzie Colectionara de parfumuri interzise scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Colectionara de parfumuri interzise 19.84 lei *
Colectionara de parfumuri interzise 24.54 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Colectionara de parfumuri interzise
Autor (i): Kathleen Tessaro
alinasanda alinasanda pe 2018-10-18 14:50:52 Rating:

O carte precum un parfum: surprinzătoare, memorabilă, obsesivă și inițiatică. Surprinzătoare prin însăși desfășurarea acțiunii, memorabilă prin farmecul ei, obsesivă prin reverberațiile pe care le prilejuiește și după lectură și inițiatică în lumea sofisticată a parfumurilor.
Acțiunea se desfășoară în paralel. Prezentul se revelează prin trecut, în succesiunea intercalată a capitolelor. Ca într-o construcție tipică unui roman polițist, detaliile, indiciile, apar treptat, reconfigurând un destin. Destinul Evei Dorsey care va influența hotărâtor viața tinerei Grace Monroe. Aceasta primește de la Eva titlul de moștenitoare unică a întregii sale averi. Dar ineditul acțiunii constă în faptul că între cele două personaje feminine, pe lângă faptul că le desparte decenii întregi, aparent nu ar exista nicio legătură. Intrigată de gestul măgulitor al Evei Dorsey, Grace Monroe, asistată de avocatul Tissot, caută răspunsuri reconfigurând un destin din indiciile pe care le descoperă treptat.
Acest destin este de fapt destinul muzei supreme, obsesive. Eva devine muza creatoare pentru Valmont, ucenicul unei parfumiere celebre- Madame Zed. El va deveni la rândul lui foarte celebru datorită fascinantei Eva, pe care o va diviniza și îi va dărui scrisori de dragoste sub forma parfumurilor special create doar pentru ea.
Lumea fermecătoare a parfumurilor și poveștile din spatele lor, se impletesc armonios în acțiunea acestui roman din care cititorul poate afla detalii inedite și superbe despre crearea unui parfum. Un parfum e ”o poezie în forma ei cea mai sugestivă, are rolul de a recrea amintiri foarte personale, incredibil de intime”. Totodată parfumul ”este o aspirație, un țel”, transmite o informație despre personalitatea purtătorului.
Cartea explorează astfel iubirea obsesivă dintre muză și artist, dintre miros și forța copleșitoare a amintirii, creând un tablou fascinant și memorabil.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!