Recenzie Copilul scrisa de "Patricia Lidia"Recenzie Copilul scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Copilul 31.99 lei *
Copilul 33.92 lei *
Copilul 39.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Copilul
Autor (i): Fiona Barton
Patricia Lidia Patricia Lidia pe 2018-05-02 22:49:07 Rating:

Bună ziua, numele meu este Patricia Lidia și sunt dependentă de cărți și filme thriller și criminaliste. Îl urăsc pe Jerry Bruckheimer că are șansa de a produce astfel de filme (știți voi, nenea ăla cu CSI: Crime Scene Investigation, CSI: Miami, CSI: NY, Without a Trace, Cold Case etc. Etc.) și pe Rodica Ojog Brașoveanu că a fost în stare să scrie atât de multe romane de calitate în această categorie (da, da, „mama“ personajului Melania Lupu). Asta până să o descopăr pe Fiona Barton, cu al său roman Copilul. Țineți minte acest titlu, notați-l undeva dacă vi se pare că memoria v-ar putea juca feste, e o excelentă lectură de vacanță și cum vara se apropie… Copilul ar trebui să fie în top 5 cărți de citit în vara aceasta pentru oricine; o recomand cu încredere mai ales celor care nu au mai pus mâna pe o carte de multicel, cu siguranță le va (re)deschide apetitul pentru lectură!

Angela Irving, editorul Emma Simmonds și jurnalista Kate Waters: trei femei (aparent) fără nici o legătură între ele. Scheletul unui bebeluș este descoperit în șantierul unei case în demolare: pare îngropat de mult timp, zeci de ani probabil. Și fiecare dintre cele trei află despre macabra descoperire dintr-un articol în zia. și fiecare se raportează în felul ei la veste – Kate vrea să investigheze și să scoată un articol care să o ajute să își păstreze locul de muncă, Emma intră în stare de anxietate și depresie de teama secretelor sale care nu au văzut niciodată lumina zilei, iar Angela își face speranțe că oasele aparțin fiicei sale, Alice, dispărută din maternitate în urmă cu 28 de ani, la doar câteva zile după naștere. Iar de aici încolo destinele lor se întretaie.

Copilul este un roman scris secvențial, alternând capitolele în timp ce urmărește povestea celor trei personaje principale. Povești multiple ce se derulează în paralel converg într-un mod uimitor, imprevizibil, într-un anumit moment cheie, determinând o avalanșă de amintiri vechi să iasă la suprafață și secrete îngropate demult să invadeze și să distrugă vieți.

Copilul este prima carte scrisă de Fiona Barton pe care am citit-o și sunt foarte impresionată. Mi-a plăcut ritmul alert al narațiunii, capitolele scurte și concise, care m-au ispitit să mai citesc încă unul, doar unul, înainte să mă pun la somn, până am închis ochii abia după ce am citit toată cartea. Este o lectură ușoară și rapidă, cu răsturnări de situație neașteptate. Și deși fiecare capitol e scris dintr-o altă perspectivă, nu e greu să ții evidența cine este cine, ce a făcut și de ce reacționează așa. Iar fiecare personaj este interesant în felul său unic. Am empatizat cu ele, sunt plăcute și creionate realist și inteligent, manifestă emoții adevărate, sentimente descrise detaliat și atent, și chiar ajungi să le înțelegi pe măsură ce le cunoști și alături de care trăiești povestea, neuitând că, într-un final, există un singur liant: copilul. Personajele secundare - soți, polițiști, alți jurnaliști - sunt la fel de credibili și țin intriga vie. Cu cine m-am identificat cel mai mult? Cu Emma! Viața ne joacă uneori feste, iar noi trebuie să supraviețuim, fie ce-o fi!

Dar cel mai tare m-a prins povestea în sine. Când ești părinte, orice ține de copii în suferință te frustrează și te face să vrei să distrugi tot răul din lume ca să îi protejezi. De ce ar face cineva rău unui suflet nevinovat? Iar descoperirea scheletului unui bebeluș te face să vrei să îți iei câmpii (mai ales când adori copiii, cum e cazul meu, atât de mult încât ai un tatuaj care celebrează copilul și legătura maternă pe antebraț). Povestea m-a captivat și m-a ținut prinsă până la capăt, când m-a dat total peste cap. Normal, pe măsură ce citeam, îmi făceam propriile scenarii în cap, imaginația încerca să conecteze punctele, dar nu am reușit nici pe departe să mă prind de legături.

Așadar, dacă vă plac cărțile asemenea unor piese de puzzle pregătite pentru conectare (și cui nu-i plac?!?), atunci Copilul ar trebui sa fie pe lista scurtă a cărților de citit urgent! Este cel mai bun exemplu de thriller psihologic plin de suspans, care te poartă prin toate stările emoționale, cu un final neprevăzut și complet neașteptat. Ce mai, o carte care te face să vrei mai mult!Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!