Recenzie Portocaliul este noul negru. Un an intr-o inchisoare de femei scrisa de "alinasanda"Recenzie Portocaliul este noul negru. Un an intr-o inchisoare de femei scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Portocaliul este noul negru. Un an intr-o inchisoare de femei 31.2 lei *
Portocaliul este noul negru. Un an intr-o inchisoare de femei 37.05 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Portocaliul este noul negru. Un an intr-o inchisoare de femei
Autor (i): Piper Kerman
alinasanda alinasanda pe 2018-02-11 14:48:47 Rating:

Urmarisem intamplator un trailer al serialului omonim si nu m-a impresionat atmosfera promovata de film asa ca am pornit in lecturarea cartii cu oarece idei preconcepute si cu o atitudine rezervata fata de subiectul abordat. Dar, suprinzator, cartea m-a „prins” inca de la primul capitol care a orientat foarte bine actiunea catre subiectul principal.
Cartea relateaza experienta autoarei intr-o inchisoare de femei, timp de peste un an de zile, in care a avut contact cu diverse tipologii umane.
Experienta nu e dintre cele mai fericite si clar nu e de dorit insa relatarea acesteia in prezentul volum, o fac mai „digerabila” si mai umana.
E o lume pestrita, a regulilor si ritualurilor pe care le inveti din mers, „un melanj de varste, de la fete prostute pana la bunicute, toate puse laolalta si avand grade diferite de toleranta”. Exista ierarhii, preferinte, sensibilitati, relatii dintre cele mai neobisnuite, toate dezvoltate pe fondul convietuirii intr-un mediu ostil in care singura solutie pentru a supravietui e adaptarea.
„Intr-un asemenea mediu dur, corupt si contradictoriu, exista un echilibru fragil intre regulile inchisorii, blandetea personala si propriul simt al umanitatii”.
O incursiune inedita intr-un univers paralel, pe cat de rau famat, pe atat de plin de viata. O carte memorabila pentru originalitatea si sinceritatea relatarii, pentru radiografierea unei „societati” tabuu.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!