Recenzie Carol scrisa de "Oana (ReteteTV.ro)"Recenzie Carol scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Carol 23.99 lei *
Carol 39.9 lei *
Carol 39.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Carol
Autor (i): Patricia Highsmith
Oana (ReteteTV.ro) Oana (ReteteTV.ro) pe 2018-01-09 15:00:55 Rating:

Aparent o poveste de dragoste obișnuită cu final fericit, ”Carol” (carte tipărită de editura Litera) are darul de a te face să înțelegi (fără să judeci) iubirea dintre două femei, într-o perioadă când homosexualitatea era condamnată și considerată boală mintală (anii 40-50).
Față de cartea ”Daneza”, volumul Patriciei Highsmith este mult mai puțin profund și cu mai puțină acțiune.
Subiectul cărții este prezentat pe coperta 4: ”O întâlnire întâmplătoare între două femei singure, de condiții diferite, duce la o poveste de dragoste pasională în acest roman-cult scris de Patricia Highsmith. Therese, o tânără vânzătoare într-un mare magazin, care visează la o viață mai bună, și Carol, o femeie înstărită aflată în mijlocul unui divorț amar, abandonează rutina apăsătoare de zi cu zi, alegând libertatea de a călători și dragostea neconvențională. Dar fericirea nou descoperită este spulberată atunci când Carol este obligată să aleagă între fetița ei și noua sa iubită...”.
Ceea ce este de apreciat în această poveste de dragoste este veridicitatea poveștii, simțăminte trăite și nu povestite de cineva, dacă luăm în considerare faptul că autoarea – Patricia Highsmith – a iubit de-a lungul vieții mai multe femei, iar scânteia care a dus la subiectul cărții a fost și ea adevărată.
Romanul ”Carol”, inițial numit ”The price of salt” (Prețul sării) a fost publicat prima dată sub pseudonim în 1952, și a fost ecranizat în 2015, primind șase nominalizări la Premiile Oscar. Nu am văzut filmul pentru că nu m-a dat pe spate cartea, însă pot admira curajul publicării unui astfel de roman în vremuri când adevărul te costă libertatea.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!