Recenzie Fetita care a salvat Craciunul scrisa de "crissis95"Recenzie Fetita care a salvat Craciunul scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fetita care a salvat Craciunul 21.99 lei *
Fetita care a salvat Craciunul 39.99 lei *
Fetita care a salvat Craciunul 39.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Fetita care a salvat Craciunul
Autor (i): Matt Haig
crissis95 crissis95 pe 2017-12-24 07:21:53 Rating:

A doua parte a triologiei a ajuns la noi anul acesta. Țin să mulțumesc Editurii Nemira pentru cadoul dinaintea sărbătorilor!
Dacă mai țineți minte în primul volum, Nikolas (Moș Crăciun) a lăsat o scrisoare primului copil pe care l-a vizitat în acel Crăciun magic - Amelia.
Viața Ameliei nu este departe de copilăria lui Nikolas - tatăl ei murise în război, iar mama sa care este coșar de profesie se îmbolnăvește grav. Fetița încearcă din răsputeri să continue meseria mamei, pentru a putea cumpăra medicamentele necesare. Din păcate, se întâmplă lucruri groaznice în acel an - mama Ameliei moare, fetița ajunge la “Azilul de săraci Creeper”, iar Moș Crăciun nu a putut să împartă cadouri copiilor din întreaga lume (nu mai era speranță).
Dacă tot am pomenit de Charles Dickens și în primul volum, cartiile fiind oarecum pe același fundal trist, am avut o surpriză plăcută. Charles Dickens chiar apare în acest volum ca personaj, luând în grijă pe “Căpitanul Funingine” (pisica Ameliei). Totodată vedem cine i-a dat ideea marelui scriitor să scrie "A Christimas Carol" ("Colind de Crăciun").
Fetița care s-a încăpățânat să nu cedeze în fața lui Creeper, s-a supărat pe Moș Crăciun că nu i-a îndeplinit dorința din scrisoare, dar va reuși în cele din urmă să cunoască fericirea datorită bucătăresei Mary (care punea zahăr în supă pentru a fi cât de cât comestibilă și va ajuta la evadarea fetiței).
Aventura începe cu distrugerea satului Elfhelm și amânarea Crăciunului, dar se termină cu restaurarea speranței, a păcii (între troli si elfi) și găsirea unei noi familii pentru Moș Crăciun (în acest volum se îndrăgostește și avem multe indicii din care să deducem cine va deveni viitoarea “doamnă Crăciun”).
Este o aventură cu foarte multe peripețîi, iar încercare lui Moș Crăciun de a salva Crăciunul va fi o reușită întârziată (cu un an), dar nu s-ar fi putut face absolut nimic fără ajutorul fetiței care ii amintea atâta de mult de vremea când era doar un băiețel numit Nikolas și trăia în lumea oamenilor.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!