Recenzie Un baiat numit Craciun scrisa de "crissis95"Recenzie Un baiat numit Craciun scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Un baiat numit Craciun 29.99 lei *
Un baiat numit Craciun 29.99 lei *
Un baiat numit Craciun 39.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Un baiat numit Craciun
Autor (i): Matt Haig
crissis95 crissis95 pe 2017-12-15 09:30:14 Rating:

Nu am citit de mult timp o poveste de copii, iar aceasta a fost alegerea cea mai bună în prag de sărbători.
Nikolas este băiețelul care va schimba lumea și va aduce un zâmbet fiecărui copil. Fundalul poveștii este unul trist (îmi amintește de povestirile Frațiilor Grimm sau Oliver Twist a lui Dickens), în care băiețelul nu a avut o viață ușoară - tatăl sau fiind tăietor de lemne, iar mama sa a murit salvându-l de atacul unui urs; povestea va lua o întorsătură și mai rea în momentul care tatăl său îl lasă în grija mătușii care l-a pus pe bietul Nikolas să doarmă afară și i-a gătit ultima jucărie rămasă de la mama sa (un nap cioplit) pe care l-a păcălit să-l mănânce.
În cele din urmă, băiețelul decide să plece într-o lungă călătorie spre orașul elfilor în căutarea tatălui său. În drumul său spre orașul elfilor are doi companioni - șoricelul din casa părintească și pe Blitzen - renul care a fost salvat de Nikolas.
Aventura a fost una primejdioasă, elfii fiind ființe prietenoase și drăgălașe au început să urască oamenii datorită unor “vânători” care au răpit un copilaș elf, iar Nikolas este cel care a reușit să ajute elfii și să îndrepte greșeala tatălui său, dar cu un preț foarte mare.
Băiețelul a rămas în orășelul elfilor, ajungând, cu timpul, să devină conducătorul acestora și raspudea sub numele de “Moș Crăciun”; anii treceau, iar Nikolas îmbătrânea - după regulile elfilor nu mai îmbătrânești în secunda în care ți-ai găsit adevăratul scop în viață. La vârsta de 62 de ani, cândva un băiețel cu o “misiune” foarte grea și-a găsit scopul - a decis să facă o listă, iar copiii cuminți din toată lumea să primească de Crăciun câte un cadou, care să le reamintească să nu renunțe niciodată la speranță, vise și să creadă mereu (cu toate că adulții spuneau unor lucruri “imposibil” - ceea ce este o înjurătură pentru elfi).
O carte extrem de drăguță (carte ce i-a plăcut și surorii mele de 6 ani), carte ce ne lasă să ne simțim din nou copii, să avem vise, să luptăm pentru scopurile noastre (fără a răni pe cineva) și să credem în magie; căci ea există cu adevărat în adâncul sufletului nostru - ea ne face invincibili să putem continua tot ceea ce aveam în plan.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!