Recenzie Tony & Susan scrisa de "Bianca M. Calin"Recenzie Tony & Susan scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Tony & Susan 20.16 lei *
Tony & Susan 22.46 lei *
Tony & Susan 28.8 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Tony & Susan
Autor (i): Austin Wright
Bianca M. Calin Bianca M. Calin pe 2017-06-21 16:48:53 Rating:

”Tony & Susan” este un roman foarte complex, diferit de tot ce am citit până acum. Nu mi se întâmplă des să știu dinainte de a începe o carte că îmi va plăcea la nebunie, însă de data aceasta așa s-a întâmplat. Romanul lui Wright îmi va rămâne mult timp în minte și îl voi recomanda tuturor.

Premiza cărții pleacă de la Susan, o femeie care se află la o doua căsătorie și care trăiește cu demonii trecutului și cu frica prezentului. Într-o zi obișnuită, ea primește un pachet de la fostul ei soț, Edward, în care se află un manuscris a primei lui cărți. Acesta o roagă pe ea să citească manuscrisul și să îi dea o părere. La început reticentă, Susan se aventurează în lumea teribilă creată de fostul, neștiind că o așteaptă o surpriză. Nu numai că romanul este foarte bun, dar povestea din el este o metaforă a relației lor eșuate.

Pe parcursul cărții, cititorului îi sunt prezentate două povești: cea a lui Susan și Edward, dar și cea a lui Tony, personajul întruchipat de Edward. Tony trece printr-o tragedie atunci când familia îi este răpită și omorâtă într-o încăierare pe autostradă, iar viața lui se schimbă complet, acesta fiind aruncat într-o lume a violenței și a durerii permanente.

Ambele intrigi sunt extrem de emoționante, însă am fost mult mai absorbită și fascinată de cea a lui Tony. Povestea personajului acesta este atât de bine construită și atât de emoționantă, încât devii ușor obsedat de ea. În general, emoțiile personajelor din ”Tony & Susan” sunt puternic descrise, iar tu, ca cititor, simți că ești transpus cu totul în lumea construită de Austin Wright.

Cel mai mult mi-a plăcut felul în care cele două intrigi din carte s-au combinat și s-au completat una pe cealaltă. Emoția poveștii lui Susan și a lui Edward se îmbină perfect cu violența și dramatismul poveștii lui Tony. De asemenea, simbolismul și complexitatea romanului lui Wright m-au fascinat și m-au făcut să citesc cartea în doar câteva zile, fiind complet dărâmată când am terminat-o.

Personajele sunt un alt punct forte ale cărții, acestea fiind perfect construite și cât se poate de reale, cu imperfecțiuni și trăiri puternice. Acțiunile lor te lasă mereu cu întrebări ale căror răspunsuri apar pe parcursul acțiunii. Atmosfera misterioasă din carte atrage cititorul, dar îl și face să se atașeze de personaje și să le urmărească poveștile cu interes. Personal, cred că fiecare personaj a fost perfect pentru povestea aceasta și nu se putea o combinație mai bună de personaje și intrigă.

Acțiunea are o dinamică perfectă. Începutul te aruncă direct în mijlocul poveștii, oferindu-ți destul timp să te obișnuiești cu vocile personajelor. Însă nu există nici un moment de respiro, nici o pagină care să nu vină cu încărcătură emoțională și cu o intrigă aproape amețitor de captivantă. Întrebările sunt numeroase, schimbările de situație la fel, iar răspunsurile vin în cel mai interesant mod.

Una peste alta, ”Tony & Susan” este o poveste plină de simbolism și de emoție, cu o intrigă pe cât de captivantă, pe atât de tulburătoare. Recomand acest roman tuturor, chiar și celor care nu obișnuiesc să citească thrillere. Este, până la urmă, o poveste despre o căsnicie eșuată, despre durerea sufletească și despre repercusiunile acțiunilor noastre. Un must read!Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!