Recenzie Drood scrisa de "crissis95"Recenzie Drood scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Drood 59.9 lei *
Drood 69.93 lei *
Drood 99.9 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Drood
Autor (i): Dan Simmons
crissis95 crissis95 pe 2017-06-17 10:46:58 Rating:

GENIAL!
Primul lucru care imi vine in minte daca e sa caracterizez cartea lui Simmons intr-un singur cuvant. Complexitatea cu care a descris Anglia Victoriana, modul in care si-a conturat perfect personajele, sunt doar niste exemple care m-au facut sa imi doresc sa nu se mai termine niciodata povestea.
Misterul in care este invaluita povestea, in unele cazuri iti va da fiori (spre exemplu scarabeul lui Drood), iar pentru cei care au citit cartea lui Dickens (“Misterul lui Edwin Drood”), vor putea spune ca prin viziunea lui Simmons am aflat sursa de inspiratie a autorului, dar si o idee la cum s-ar fi terminat cartea.
Descrierea Londrei, dar si a orasului subteran te face sa patrunzi in vreamea aceea, cu plimbarile cu trasura, burghezimea din acea vreme, dar si sa fi alaturi de aventurile lui Dickens prin ochii prietenului sau Collins.
Vei patrunde in experimentele de mesmerism ale lui Charles Dickens, a istoriei si creatiei lui Drood, a opiului, a lumii subterane, dar si a celei de suprafata din colturile intunecate ale Londrei alaturi de opiomana Sal. Toate acestea vor fi povestite din locul lui Willis Collins. Pe langa viata Inimitabilului, Willie (cu ajutorul “vocii” lui Simmons) ne da detalii referitoare si la viata sa, proiectele la care lucreaza (cu sau fara Dickens), dar si despre soarta persoanelor apropriate lui.
Drood, egipteanul care ii va schimba viata complet lui Collins (si nu numai), este o legenda vie - nemuritorul care se presupune ca bantuie si in ziua de azi lumea subterana a Londrei si nu numai; el este prezent oriunde si oricand - daca nu el adeptii lui sigur vor fi acolo unde ii va trimite.
Cartea nu iti va da nici un moment de ragaz, cititorul fiind si el prins intr-o hipnoza continua, plutind deasupra tablourilor, urmarind fiecare personaj in parte. Nu trebuie sa va fie groaza din cauza numarului de pagini; in secunda in care vei patrunde in aceasta lume, numarul acestora va fi ne-nsemnat si va promit ca nu ve-ti regret nici o secunda alegerea facuta.Comentarii

Maria pe 19.06.2017 18:43:35

Cartea este, intr-adevar, geniala. Recenzia lasa mult de dorit. Inceputul: "Genial" nu e un lucru. Finalul: "Ne-nsemnat" si "ve-ti" - greseli. Nu am indraznit sa citesc mai mult.


Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!