Recenzie Femei scrisa de "Mirabela Soare"Recenzie Femei scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Femei 15.26 lei *
Femei 17.05 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Femei
Autor (i): Charles Bukowski
Mirabela Soare Mirabela Soare pe 2017-04-12 06:43:29 Rating:

Acum câțiva ani eram tare curioasă cine este acest Bukowski pe care toată lumea, majoritatea femei, îl postează pe facebook (neîntregit, căci multe erau prea cunoscutele poze cu citate, iar cel mai popular era "Find what you love and let it kill you"). Am început să-i citesc poeziile și, vrând mai mult, i-am descoperit romanele. După alți câțiva ani am ajuns la cartea asta atât de marginalizată de FEMEI, femei care totuși sunt de acord că trebuie să găsim ce iubim și să ne lăsăm distruse de ce iubim.
Cei/cele care au citit romanul Femei știu că romanul încorporează o parte scurtă, dar importantă din viața lui Henry Chinaski, alter ego-ul lui Chrales Bukowski, autor bătrân și alcoolic, însă curtat și cuceritor, iar cei care nu știau, știu acum.
Pe lângă poveștie amoroase, detaliate printr-un limbaj vulgar, dar potrivit fiecărei scene în parte, acest roman aduce-n lumină și diferențele sociale, realitatea dură a vieții de scriitor pe care Henry Chinaski o are, iar acest fapt este cauzat tocmai de stratificarea socială, de scara valorilor.
Personal, Henry Chinaski nu mi s-a părut un misogin, ba dimpotrivă, un bărbat care încerca să cunoască femeile până la cel mai mic detaliu de orice fel, dar din pricina femeilor nepotrivite care-i ieșeau în cale, își găsea refugiul în aceeași plăcere carnală pe care o descrie uneori vulgar, alteori mai puțin vulgar, dar de fiecare dată șocant de frumos.
Dincolo de critica negativă adusă acestui roman, eu îl recomand cu drag. E un roman dur, sensibil, e ca un strigăt sincer sau ca o răsuflare puternică după o... conversație cu Henry Chinaski.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!