Recenzie Misterul lui Edwin Drood scrisa de "crissis95"Recenzie Misterul lui Edwin Drood scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Misterul lui Edwin Drood 19.28 lei *
Misterul lui Edwin Drood 24.1 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Misterul lui Edwin Drood
Autor (i): Charles Dickens
crissis95 crissis95 pe 2017-02-15 22:00:22 Rating:

Din pacate, romanul nu a fost niciodata terminat (a fost publicat in anul mortii scriitorului, iar ultimele doua capitole au fost publicate post-mortem si s-ar spune ca nu au fost scrise de acesta), lasand la atitudinea cititorului sa decida destinul personajelor; cu toate acestea, am avut impresia ca am ramas in urma cu unele detalii legate de disparitia tanarului Edwin Drood. Rasfoiam paginile si tot nu gaseam raspunsul; parca l-ar fi inghitit pamantul.
Edwin si Rosa, au fost promisi unui celuilalt de cand erau copii. Orfani, lasati in grija tutorilor, tinerii, pe masura ce au crescut s-au impacat cu idea ca va urma sa se casatoreasca de indata ce vor implinii varsta necesara – cu toate ca nu se iubeau in acel sens. Poate, chiar acela a fost motivul pentru care nici unul nu si-a mai acordat atentia cuvenita, iar lucrurile se sfarsesc incet, intre ei ramanand o prietenie ca de “frate si sora”.
La scurt timp dupa acea intalnire de despartire, Edwin a disparut subid chiar in noaptea in care se impacase cu domnul Neville Landers. Suspiciunile asupra lui Neville cresteau pe zi ce trece, dar domnul Drood nu a mai aparut niciodata.
Desigur mai sunt niste detalii care nu le voi scrie aici, pentru a nu strica placerea lecturarii a celor ce doresc sa citeasca romanul lui Dickens.
Catre sfarsitul cartii, se incearca descoperirea “ucigasului” lui Edwin, lumea impartindu-se in doua tabere “secrete”, unul din inculpati speculandu-se ca ar fi chiar unchiul tanarului Drood. De-a lungul cartii, avem diferite indicii, dar nici unul dintre acestea nu poate confirma cu exactitate vinovatul. Cu toate ca stiam ca nu a fost niciodata terminata cartea, m-a tinut in suspans si speram cu fiecare pagina ce trecea ca voi avea un semn clar, care sa ateste daca Edwin a fost rapit, ucis sau pur si simplu a plecat fara sa lase vreo urma.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!