Recenzie Prietena mea genială scrisa de "Oana (ReteteTV.ro)"Recenzie Prietena mea genială scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Prietena mea genială 25.2 lei *
Prietena mea genială 35 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Prietena mea genială
Autor (i): Elena Ferrante
Oana (ReteteTV.ro) Oana (ReteteTV.ro) pe 2016-10-09 18:43:35 Rating:

Pentru cine a avut cândva o prietena si o prietenie pe termen lung, cartea este ca un balsam pentru suflet. Dincolo de descrieri si povesti ale unui cartier din Napoli al anului 1950, razbate o poveste intre doua prietene (Elena si Lila) de varsta scolii. Cartea se citeste cu sufletul la gura, dincolo de descrierile la inceput enervante ale vecinilor din bloc/cartier, ale preocuparilor fiecaruia dintre ei. Pana la final, vietile tuturor par sa te intereseze, vrei chiar sa afli mai multe si sa traiesti alaturi de ei.
M-a impresionat si dilema scolii, pentru ca erau vremuri in care nu toti isi permiteau s-o faca. Lila cea descurcareata si geniala stie mai multe chiar decat cei care inca frecventau cursurile, dar Elena cea serioasa este cea care merge si face mai multe clase decat prietena ei.
”Prietena mea geniala” se termina pe cand Lila se casatoreste la 17 ani cu unul din cei mai bogati baieti din cartier insa nu vei sti ce trai a avut si daca a ramas fata misterioasa si mandra din poveste pentru ca scrierea se termina chiar la nunta ei.
Scritoarea de origine italiana - Elena Ferrante - scrie alert si construieste o intriga astfel incat sa-ti doresti mereu sa afli mai departe ce se intampla. Ca sa ma intelegeti, e genul de carte pe care nu o lasi din mana pana nu afli continuarea, astfel ca astept cu nerabdare urmatorul volum aparut la editura Pandora.Comenteaza

Poll

Votati cartea lunii!