Bătrânii ticăloși

scrisa de Kingsley Amis

Bătrânii ticăloși de Kingsley Amis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Bătrânii ticăloși 37.42 lei *
Bătrânii ticăloși 44.41 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Allfa
Autor (i): Kingsley Amis
Traducator (i): Andreea Seler
Numar de pagini: 416 pagini
ISBN: 978-973-724-671-4
Anul aparitiei: 2018
Descriere: Roman distins cu Man Booker Prize

Sub pretextul comicului, romanul lui Amis emană un iz de crematoriu, expunând teme greu de abordat, precum moartea, vârsta înaintată, ranchiuna, destrămarea căsniciilor.

În Țara Galilor a anilor 1980, o gașcă de bătrâni ursuzi și suspicioși, prieteni vechi, își respectă cu strictețe întâlnirile zilnice de la Bible, singurul pub care le mai păstrează amintirile. Viața lor se scurge cu o lentoare calculată. Pentru fiecare, bătrânețea are neajunsurile ei, însă, cu toate acestea, își păstrează energia, fiind mereu puși pe șotii și încercând să recupereze tinerețea ireversibilă.

Cursul lin al vieților lor se schimbă brusc când doi vechi prieteni, celebrul scriitor și om de televiziune Alun Weaver, epigon al lui Brydan, poetul național și emblema Țării Galilor, și frumoasa lui soție, Rhiannon, se reîntorc în regiunea South Wales, după ani buni petrecuți la Londra. Vestea declanșează o adevărată isterie de zvonuri și bârfe, prin care ies la iveală secrete de mult îngropate și legături nebănuite încă din tinerețe: iubiri neîmplinite, rivalități ascunse, prietenii înșelătoare și infidelități.

Poveștile personajelor se înlănțuie pentru a crea stereotipul bătrânului galez, care se încăpățânează să-și apere lumea de efectele dezastruoase ale modernizării. Cu toții își găsesc însă alinarea în alcool, cu toții alunecă treptat în degradare pentru a face loc viitoarei generații, marcate de povestea de dragoste dintre William și Rosemary, nimeni alții decât copiii a doi dintre acești prieteni vechi care și-au ratat iubirea.

„Cea mai ambițioasă carte a lui Kingsley Amis. […] Cel mai cuprinzător roman al său, care abordează multiple tonalități și emoții, trecând de la o perspectivă sumbră la o delicatețe plină de lirism.“ - The New York Times

„Bătrânii ticăloși reprezintă o dovadă binevenită a măiestriei lui Kingsley Amis, în care perfidia și bunăvoința se întrepătrund. Ca întotdeauna, autorul joacă rolul unei călăuze perspicace în acest univers în care ceea ce se spune nu e ceea ce pare, iar ceea ce se simte nu se exprimă, un univers în care viața este luată ca atare.“ - Los Angeles Times


Carti similare cu Bătrânii ticăloși

Imperiul soarelui

Imperiul soarelui

de J. G. Ballard

mai mult
Cei doi prieteni

Cei doi prieteni

de Alberto Moravia

mai mult
Mic dejun la Tiffany

Mic dejun la Tiffany

de Truman Capote

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!