Limbajul romantic al florilor

scrisa de Gill Saunders, Gill Davies

Limbajul romantic al florilor de Gill Saunders, Gill Davies Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Limbajul romantic al florilor 38.35 lei *
Limbajul romantic al florilor 51.92 lei *
Limbajul romantic al florilor 59 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Rao
Autor (i): Gill Saunders, Gill Davies
Numar de pagini: 130 pagini
ISBN: 978-606-609-546-4
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Incantare pura! O lume plina de romantism, flori si acuarele delicate. Pasiti inapoi in timp ca sa descoperiti cum permitea limbajul florilor declaratii secrete de amor. Acurarele delicate si elegante va dezvaluie o lume de mult apusa, o lume in care regulile lumii bune incorsetau sentimentele si emotiile - la fel de strans cum strangeau corsetele taliile tinerelor domnisoare!

• O abundenta de ilustratii incantatoare • Informatii fascinante despre o epoca romantica apusa • Lista cu flori • Dictionar de semnificatii


Fragment din volumul "Limbajul romantic al florilor" de Gill Davies, Gill Saunders:

„Aceasta incantatoare carte abordeaza Limbajul florilor (Lingua Flora) din doua perspective: prima jumatate a cartii se inspira din The Book of Memory, o rafinata colectie de acuarele din secolul al XIX-lea, apartinandu-i lui Fanny Robinson (1802-1872), artista, amatoare si iubitoare de flori. Cea de a doua sectiune trece in revista si alte flori si descopera impactul pe care l-a avut flora de-a lungul istoriei.
The Book of Memory a fost creata in decursul unui numar de ani: nu se poate preciza momentul initial, insa, la varsta de patruzeci de ani, Fanny continua sa lucreze la elegantele ei reproduceri — iar daca, a intentionat ca acestea sa fie un suvenir sau un dar, destinatarul ramane secret. In epoca in care Fanny isi realiza cartea, schitele si picturile se incadrau in tiparele educatiei de care beneficiau tinerele apartinand clasei mijlocii, iar botanica era considerata „un mod de amuzament pentru doamne". S-au redactat multe ghiduri referitoare la florile salbatice si la plantele de gradina de catre — si pentru — femei.
Picturile lui Fanny incapsuleaza tot romantismul unei ere de mult pierdute, perioada in care florile constituiau un mijloc important de comunicare intr-o poveste de iubire sau intr-o prietenie. Insotitoarele aprige, protectia familiala sau angajarea intr-o anumita slujba strangeau ca intr-un corset de fier activitatile sentimentale, la fel cum corsetele cu balene impiedicau dezvoltarea taliei! Iubitii beneficiau, in efortul lor pentru a-si face cunoscute sentimentele, de ajutorul florilor, care, fara a ocoli codurile comportamentale stricte — serveau la transmiterea mesajelor in cele mai fermecatoare moduri si contribuiau la elaborarea unui detaliat limbaj al florilor.
Florilor li s-au atribuit semnificatii simbolice — in religie, in heraldica, in pictura, in literatura si in viata de zi cu zi. Irisul si crinul apar in primele picturi ale Fecioarei Maria drept simboluri ale puritatii ei. Din mitologia greaca vine asocierea narcisei cu egoismul si a zambilei cu mahnirea. Folclorul abunda si el in semnificatii atribuite plantelor. In referintele biblice si in operele lui Shakespeare, trandafirii rosii si albi au servit drept simboluri ale Angliei militante in timpul Razboaielor Rozelor din secolul al XV-lea, in timp ce gradinile medievale au fost create pentru a oglindi simbolismul florilor — practica continuata in perioada Renasterii, simbolurile florale perpetuandu-se si in arta religioasa.
Pe la inceputul secolului al XVIII-lea, scena era pregatita pentru Lady Mary Wortley Montague, ingenioasa sotie a ambasadorului britanic la Constantinopol. Ea a reusit sa patrunda, in haremul sultanului si a dezvaluit apoi compatriotilor limbajul turcesc secret al florilor. In Orient, frumoasele flori erau de mult timp folosite drept marturii romantice, iar acum prietenii si iubitii din Occident au inceput sa-si transmita si ei mesaje secrete unii altora — in cea mai mare parte prin intermediul florilor, dar si al ierburilor, al pomilor si al fructelor. Lingua Flora a devenit un limbaj complex.”


Carti similare cu Limbajul romantic al florilor

Magia practica a dragonilor

Magia practica a...

de Floriana Ungureanu

mai mult
Alergătorul fericit

Alergătorul fericit

de David Roche, Megan Roche

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!