Contre jour

scrisa de Paul Ţanicui

Contre jour de Paul Ţanicui Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Contre jour 35 lei *
Contre jour 35 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Curtea Veche Publishing
Autor (i): Paul Ţanicui
Numar de pagini: 208 pagini
ISBN: 978-606-44-0155-7
Anul aparitiei: 2018
Descriere: Contre-jour e povestea de dragoste a unui cuplu aflat în derivă emoțională. E chinuitoarea lor încercare de a-și mai da șanse unul altuia, când resursele lor afective sunt atât de diferite, atât de evident aflate în opoziție.

Din primele momente ale întâlnirii, el și ea simt o atracție atât de intensă încât flirtul de la început se transformă rapid într-un amor pasional și nonconformist. Hotărâți să dea totul și să trăiască pe principiul „viața toată-i o vacanță”, pleacă împreună la Paris unde întâlnesc personaje excentrice (un cuplu care colindă lumea din sponsorizările aduse de fotografiile ei nud făcute în zone turistice, un poet de geniu, paznic în cimitirul Montmartre), au experiențe mistice în fața casei faimosului alchimist Nicolas Flamel, se bucură de frumusețea orașului și de misterul lui.

Din păcate, viața nu e chiar toată o vacanță, iar după nașterea fetiței lor lucrurile se complică până în punctul critic în care decid să se despartă pentru o vreme. A doua plecare la Paris e menită să le salveze căsnicia. În drumul lor cunosc alte caractere neobișnuite și au parte de întâmplări la limita dintre real și imaginar. Dar sunt acestea premisele reîmprospătării relației lor? S-ar putea regăsi din nou în lumina începutului? Și dacă da, cum se va vedea atunci dragostea lor?

Acest roman este o radiografie a aparențelor în care ne așezăm cu toții, acelea care ne fac să credem că suntem mai mult decât suntem, acelea care „ne dau dreptul“ de a judeca fără o analiză lucidă, de a indexa ceea ce nu seamănă cu noi, convinși că înțelegerea noastră e mai presus de orice.

„Contre-jour surprinde intensitatea vieţii trăite pe marginea prăpastiei, o carte din lumina căreia, odată intrat, cititorului îi va fi foarte greu să se desprindă.” (Carmen Mușat)


Carti similare cu Contre jour

Soția de la etaj

Soția de la etaj

de Rachel Hawkins

mai mult
Dincolo de nisipuri

Dincolo de nisipuri

de Fanus Neagu

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!